We on the Moon interview: Hrát před All Time Low byl silný zážitek

Vydáno 09.12.2012 | autor: redakce

We On The Moon se letos dařilo. V létě si zahráli ve vyprodaném Paláci Akropolis před svými oblíbenci All Time Low, jedou turné se slovenskými Inekafe a navíc finišují desku ve studiu Borise Carloffa. Jak kapela hodnotí svoje zážitky za uplynulý rok se dozvíte od zpěváka Tomáše Červinky a kytaristy Jakuba Hovorky.

We on the Moon interview: Hrát před All Time Low byl silný zážitek We on the Moon interview: Hrát před All Time Low byl silný zážitek

we on the moon 1Kluci, kdy jste vlastně začali společně hrát?

Jakub: Počátek WOTM je někdy na jaře 2009. Dřív jsme se jmenovali jinak. Přidal se k nám Tomáš, změnili jsme název a začali úplně od začátku.

Jaké byly vaše začátky co se týče vyjednávání o tom, jak budou We On The Moon znít?
Jakub: Tohle bylo celkem jednoduchý. V podstatě všichni posloucháme stejnou hudbu, takže shodnout se, jak budeme znít, trvalo asi pět minut. Všichni milujeme Fall Out Boy, takže jsme se chtěli žánrově co nejvíc přiblížit k nim. Navíc Tomáš zpíval dost popově, nebo v RnB stylu, takže jsme to měli o to jednodušší.
Tomáš: Přesně tak, chtěli jsme do toho vnést trošku hračičkování. Teda, co se alespoň zpěvu týká.

Loni jste vydali EP Trick or Treat. Jak ho s odstupem času hodnotíte?
Jakub: Trick or Treat sice vyšlo loni, ale materiál na něm je starý i tři roky. Většina písniček nás pořád baví, ale samozřejmě se na to už díváme trochu jinak. Je to takový nedospělý co se projevu týče.

Nahráváte teď u Borise Carloffa, jaké je to zkušenost?
Jakub: Super! Boris je perfektní člověk, má strašnej cit pro hudbu a prostě ví, co dělá. Navíc je to profesionál, takže práce s ním opravdu šlape.

we on the moon 2Na co se nejvíc soustředíte? A čím vás Boris nejvíc obohatil?
Tomáš: Pracovat se dá vždy na všem, určitě se za sebe zmíním o zpěvu. Makám na výslovnosti, snažíme se celkově posouvat neustále dopředu, snažíme se poslouchat různorodou muziku a samozřejmě hodně dáváme na Borisovi nápady, protože je to člověk, co už v životě "pár" zkušeností nasbíral. (smích)

Kolik věcí už máte na album připravených? A co potenciální singl?
Jakub: Bude tam celkem 11 věcí včetně Paralyzed a Conscious Dreaming, které jsou venku od léta. Na Paralyzed je dokonce klip, kterej běží na Óčku a MTV. Určitě se podívejte.

Kdybyste měli jmenovat kapely, jejichž tvorba vás ovlivňuje, které by to byly?
Tomáš: Tak všichni určitě můžeme zmínit Fall Out Boy, dále Lostprophets, You me at Six, All Time Low, Panic! At the Disco a mnoho dalších. Řekl bych ale, že tyhle, co jsem zmínil, jsou těmi hlavními.

Zahráli jste si před vašimi oblíbenými All Time Low, jak se to přihodilo?
Tomáš: Oslovili jsme promotéra, který koncert pořádal. Zalíbili jsme se, tak nás nabídlu managementu ATL I samotné kapele, ti všichni nás schválili a tradá, 31.8. jsme hráli ve vyprodané Akropoli s All Time Low. Super, ne? (smích) Nevím, jak pro ostatní kluky z kapely, pro mě osobně to byl dost silný zážitek - tuhle kapelu já cením hodně vysoko. Vyrůstal jsem na nich a oni včetně FOB byli jedna z kapel, kvůli kterým jsem začal dělat muziku.

Přečtěte si recenzi koncertu All Time Low

Měli jste možnost se s nimi setkat naživo?
Jakub: Jo, bubeník Rian mi chtěl vypít Mojito, protože si myslel, že to je Absinth s něčím (smích)
Tomáš: Působili moc mile a sympaticky, ptali se nás, jak se daří, co plánujeme a tak dále. Ze setkání máme fajn pocity.

Hráli jste už předtím před takovým počtem lidí?
Jakub: Jelikož hrajeme hodně koncertů s Inekafe, tak jsme si na tenhle počet lidí už celkem zvykli. U nich je takováhle návštěvnost standard. Ale pro nás to byl super zážitek, chtělo by to určitě víc podobných akcí.

we on the moonBerete Inekafe, s nimiž jedete turné, jako legendy naší punkové scény? Poslouchali jste jejich desky?
Jakub: My s nimi turne nejedeme. Jenom jsme dobří kamarádi a hudebně si rozumíme, tak nás berou na většinu akcí. Každopádně jako turné bych to určitě nenazýval. A co se Inekafe týče, já na nich vysrotl, takže jejich desky znám velice dobře.

Dá se od nich při živém hraní něco naučit?
Tomáš: Určitě, je na nich vidět jak už jsou vyzrálí, jak bez problémů komunikují s fanoušky a každou chvíli na pódiu si užívají, každý jejich koncert je ohromná párty. Jsme s kapelou moc rádi, že toho můžeme být součástí.

Na které momenty během tour s nimi budete vzpomínat nejraději?
Jakub: Na tu srandu ze zákulisí. To je až neuvěřitelný. Oni jsou kapela, která by mohla jít někam do pořadu Na stojáka. Člověk se po každým koncertu směje ještě dva dny.

Co byste si přáli do konce roku ještě stihnout?
Tomáš: Rozhodně dotočit CD, které právě nahráváme, případně rovnou zveřejnit nový singl. Zkusit se dostat ještě do více médií a samozřejmě odehrát zbylé koncerty. Těšíme se na vydání desky, nemůžeme se dočkat, až to všichni uslyšíte a samozřejmě až všechny ty nové věci budeme hrát naživo!

text: Kateřina Nováková, foto: archiv We on the Moon

zavřít