Kdo získá Cenu Apollo 2012? Byly zveřejněny nominace

Vydáno 12.12.2012 | autor: redakce

Ceny české hudební kritiky Apollo zveřejnily v pondělí 10. prosince sedm nominovaných interpretů. Jsou jimi Boris Carloff, Lenka Dusilová, Charlie Straight, Květy, The Prostitutes, Umakart a Zrní. Během nominačního večera v kavárně Nová syntéza vystoupil loňský vítěz, pražský hudebník Bonus.

Kdo získá Cenu Apollo 2012? Byly zveřejněny nominace Kdo získá Cenu Apollo 2012? Byly zveřejněny nominace


umacart


























V letošním, druhém ročníku ceny Apollo hlasovalo pro nejlepší album z období listopad 2011 - listopad 2012 sedm desítek hudebních kritiků, publicistů a dramaturgů. Alespoň jeden hlas dostalo 40 domácích desek. Mezi finální sedmičku se pak dostala nahrávka The Escapist skladatele a producenta Borise Carloffa (přečtěte si recenzi), Baromantika Lenky Dusilové, druhé album třineckých Charlie Straight Someone With the Slow Heartbeat, nahrávka Bílé včely sestavy Květy, temné album Deaf to the Call The Prostitutes, novinka Umakart Vlci u dveří (přečtěte si recenzi) a Soundtrack ke konci světa kapely Zrní.

O vítězi rozhodne tzv. úzká porota deseti vybraných členů. Vyhlášení se uskuteční 6. února 2013 v klubu SaSaZu. Vítěz kromě sošky Apollo získá finanční prémii 60 000 Kč.

Apollo je cena české hudební kritiky, které se snaží reagovat na současnou neuspokojivou situaci na poli odborných hudebních cen v České republice. Vychází z britského modelu Mercury Prize a klade si za cíl zvýšit povědomí o kvalitní české populární hudbě a zároveň finančně odměnit ty interprety, kteří si odměnu opravdu zaslouží.

ape, TZ

zavřít