Nirvana po 18 letech na pódiu: Cobaina nahradil Paul McCartney

Vydáno 13.12.2012 | autor: redakce

Velmi zajímavou spolupráci přinesl charitativní koncert s názvem 12-12-12, který podpořil oběti hurikánu Sandy. Na jednom pódiu se tu sešli všichni pohrobci Nirvany: bubeník Dave Grohl, baskytarista Krist Novoselic a neoficiální čtvrtý člen, kytarista Pat Smear. Za mikrofon se pak postavil Paul McCartney. V případě Nirvany šlo o první společné vystoupení od roku 1994, kdy se zastřelil Kurt Cobain.

Nirvana po 18 letech na pódiu: Cobaina nahradil Paul McCartney Nirvana po 18 letech na pódiu: Cobaina nahradil Paul McCartney


paul-mccartney-nirvana-617-409





























Nirvana se Sirem Paulem v čele zahráli skladbu Cut Me Some Slack. Píseň napsali při společném jamování a šlo o její koncertní premiéru. "Lidé očekávali, že zahrajeme nějaký song od The Beatles nebo Nirvany. Ale když jsem poprvé volal Paulovi, že spolu něco uděláme, nic takového jsme ani jeden nechtěl," doplnil Dave Grohl.

V newyorské Madison Square Garden vystoupily i další legendy jako The Rolling Stones, Bruce Springsteen & the E Street Band, Bon Jovi, Eddie Vedder a další.



ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít