Pohoda 2013: Nick Cave and The Bad Seeds nebo Kaiser Chiefs

Vydáno 18.12.2012 | autor: redakce

Festival Bažant Pohoda oznámil první velká jména pro rok 2013. Mezi taháky sedmnáctého ročníku budou patřit australská ikona Nick Cave se skupinou The Bad Seeds, britští indie rockeři Kaiser Chiefs a brazilec Amon Tobin s projektem Two Fingers.

Pohoda 2013: Nick Cave and The Bad Seeds nebo Kaiser Chiefs Pohoda 2013: Nick Cave and The Bad Seeds nebo Kaiser Chiefs


nick_cave__the_bad_seeds

























"Jsme rádi, že můžeme s předstihem zveřejnit několik špičkových jmen světové hudební scény. Potvrzení takových zásadních jmen jako Nick Cave je pro nás svátkem. Jeho výlety do jiných druhů umění jsou podobné charakteristice celého našeho festivalu. Jsme hrdí a věříme, že nadšení budou také diváci," oznámil ředitel festivalu Michal Kaščák. Je zajímavostí, že se na festivalu představí skupina O.Children, která si svůj název vybrala podle Caveovy stejnojmenné skladby.

Kaiser Chiefs z anglického Leedsu patří k současné scéně populárních indie kytarovek. Kapela, pod původním názvem Parva existující už od roku 1996, získala během svého fungování tři sošky Brit Awards, NME Award a nominaci na prestižní Mercury Prize. "Ideální kapela na letní festival. Vyskákat se, zazpívat si, to všechno na fantasticky zahrané a dobře fungující indie vypalovačky. Festivalová kapela jako lusk," dodává Kaščák.

Festival se uskuteční 11. - 13. července 2013 na trenčínském letišti. V seznamu dříve potvrzených kapel nechybí např: Justice DJ set, Buena Vista Social Club, Erol Alkan, Anthony Joseph & Spasm Band, Cathy Davey, Dubioza Kolektiv, Zrní a další.



TZ, ape


nick_top
zavřít