Xavier Baumaxa vybral od fanoušků 200 tisíc na novou desku

Vydáno 06.01.2013 | autor: redakce

Svérázný písničkář Xavier Baumaxa získal od svých fanoušků peníze na natočení nové desky Dawntempo. Stalo se tak prostřednictvím nového crowdfundingového webu Hithit.cz, který je inspirován americkými stránkami Kickstarter.com.

Xavier Baumaxa vybral od fanoušků 200 tisíc na novou desku Xavier Baumaxa vybral od fanoušků 200 tisíc na novou desku

xavi































Xavieru Baumaxovi se na novou desku složilo přes 280 fanoušků (údaj k 5.1.2013). Hudebník potřebnou částku 200 tisíc korun získal více než týden před vypršením časového limitu sbírky a příspěvky stále přibývají. Zároveň jde o nejvyšší částku, která se na českých crowdfundingových portálech dosud podařila vybrat. "Já to věděl, fando, že mně pomůžeš! Hluboce smekám!" vzkázal muzikant fanouškům.

Xavier Baumaxa je prvním českým muzikantem, kterému se díky Hithit.cz podařilo shromáždit peníze k natočení nového alba. Každému, kdo mu na něj poslal příspěvek prostřednictvím webu Hithit.cz, slíbil odměnu. Kdo poslal 200 Kč, tomu Baumaxa slíbil CD a zdarma vstup na koncert, za 500 Kč k tomu přidal i originální tričko, za 900 Kč slíbil k tomu všemu novou desku také na vinylu. Takto se odměny stupňovaly až k částce 15 tisíc Kč, za něž hudebník slíbil přijet zahrát speciální koncert.

Portál Hithit.cz je nová forma financování nezávislé scény. Je to prostor pro hudebníky, výtvarníky, designéry, vývojáře, pro všechny otevřené hlavy, které mají skvělé nápady, mají kolem silné zázemí příznivců, ale chybí jim peníze na realizaci nápadů. Ty můžou získat prostřednictvím webu Hithit.cz. Tvůrci projektů mají na prezentaci a sběr peněz 45 dní. Pokud se jim to v tomto limitu nepovede, všechny peníze se vrací odkud přišly. Když cílovou částku shromáždí dříve, sbírka pokračuje dál.



TZ, ape

zavřít