Dave Grohl natočil dokument. Vzpomněl v něm i na Nirvanu

Vydáno 12.01.2013 | autor: redakce

V roce 1991 natočil v Sound City Studios s Nirvanou kultovní desku Nevermind. O dvě desetiletí později se Dave Grohl do slavného studia vrátil aby zde prostřednictvím filmového dokumentu zmapoval jeho historii.

Dave Grohl natočil dokument. Vzpomněl v něm i na Nirvanu Dave Grohl natočil dokument. Vzpomněl v něm i na Nirvanu


dave-grohl7Z Davea Grohla - muzikanta se na čas stal Dave Grohl - režisérKalifornské nahrávací studio Sound City Studios fungovalo od roku 1969. Místo bylo ceněno pro jedinečný zvuk a už od počátku jeho existence zde nahrávali slavní umělci jako Neil Young, Tom Petty, Joe Cocker nebo Foreigners. Od počátku devadesátých let zde pak vzniklo mnoho slavných rockových a metalových nahrávek. Vedle Nirvany hostilo sestavy jako jsou Rage Against the Machine, Queens of the Stone Age, System of a Down, Ronnie James Dio, Judas Priest, Tool, Kiss, Slayer, Sepultura, Mötorhead, Guns N' Roses nebo Metallica.

V květnu 2011 bylo studio uzavřeno pro komerční účely, avšak poté, co si zde zpěvák a kytarista Foo Fighters Dave Grohl pořídil několik vzácných kousků (mimo jiné nahrávací pult), rozhodl se přenést historii studia do filmového dokumentu. Z umělců propojených se studiem budou v tomto snímku zastoupeni např. Paul McCartney, Trent Reznor, Lars Ulrich, Corey Taylor, Rick Springfield, Pat Smear nebo producenti Rick Rubin a Butch Vig. Společně s dokumentem bude představen také speciální soundtrack se zastoupením zmíněných umělců. První vlaštovkou byla společná skladba Grohla, Novoselica, Smeara a McCartneyho Cut Me Some Slack.

Grohlovo dílo bude uvedeno na nezávislém filmovém festivalu Sundance v americkém Utahu, který startuje 17. ledna. Stojí za zmínku, že pro lídra Foo Fighters šlo o režijní debut.



zdroj: loudwire.com, ape


dave-grohl7_top
zavřít