Divokej Bill se vrací v plné síle

Vydáno 11.01.2013 | autor: redakce

Uplynulý rok si Divokej Bill odpočinul od koncertování a volný čas využil k přípravám nového materiálu. Vydání šestého studiového alba je v plánu v březnu, v květnu pak kapela vyrazí na šňůru patnácti koncertů.

Divokej Bill se vrací v plné síle Divokej Bill se vrací v plné síle


divokej_bill_foto vaclav sebek low res




























 

Divokej Bill zároveň slaví 15 let na scéně. "Patnáct let je dlouhá doba, jsme rádi, že nám to tak dlouho vydrželo. Kromě postu bubeníka, kdy k nám přišel už před lety Marek Žežulka, hrajeme patnáct let ve stejný sestavě," říká zpěvák Vašek Bláha.

Kromě přípravy nové nahrávky využili Billové koncertní volno k podpoře kampaň jež upozorňuje na třídění odpadů. "Tyto aktivity jsou nám blízké, pivní pet láhve do jednoho pytle a skleněný láhve od kořalky do druhýho. V rámci podpory třídění odpadů jsme dokonce zrecyklovali náš úplně první singl Plakala. Máme z toho dvakrát dobrý pocit, podpořili jsme bohulibou myšlenku a ještě jsme si k 15. výročí nadělili zbrusu novou verzi téhle písničky," usmívá se Bláha.

Termíny a místa koncertů budou zveřejněny koncem ledna na webových stránkách a facebookovém profilu kapely. Kromě patnácti koncertů v rámci výročního turné Divokej Bill žádné jiné koncerty v Česku v roce 2013 neplánuje.

TZ, ape

zavřít