Brit Awards 2013: nominace ovládla Emeli Sandé

Vydáno 11.01.2013 | autor: redakce

Ostrovní ceny Brit Awards znají nominované umělce. Letošnímu ročníku vévodí skotská zpěvačka Emeli Sandé se čtyřmi nominacemi, v závěsu jsou anglické kapely Alt-J a Mumford and Sons a také zpěvačka Rita Ora se třemi nominacemi.

Brit Awards 2013: nominace ovládla Emeli Sandé Brit Awards 2013: nominace ovládla Emeli Sandé


emeli-6Emeli Sandé má šanci ve třech kategoricíh. Celkově získala čtyři nominace.Jednu z nominací obdržela pětadvacetiletá Emeli Sandé ve vůbec nejvýznamnější kategorii Nejlepší deska roku. Její počin Our Version Of Events se poměří s alby Babel (Mumford & Sons), An Awesome Wave (Alt-J), iLL Manors (Plan B) a Fall To Grace (Paloma Faith). Jméno skotské zpěvačky se pak objevuje ještě v kategorii Nejlepší zpěvačka a hned dvakrát mezi Nejlepšími britskými singly.

Loňská vítězka ceny Album roku Adele má tentokrát jediné želízko v ohni v podobě skladby Skyfall v kategorii Singl roku. V obnovené kategorii Nejlepší živá kapela budou s Coldplay, Muse, The Vaccines a Mumford & Sons soupeřit The Rolling Stones, kteří loni oslavili padesát let na scéně. Naopak cena za přínos britské hudbě, kde by rockeři byli horkými favority, byla oproti loňskému roku vypuštěna.

V zahraničních kategoriích se letos objevují interpreti jako Fun., The Killers, The Black Keys, Bruce Springsteen, Frank Ocean, Jack White, Taylor Swift, Rihanna, Alicia Keys nebo Lana Del Rey.

Slavnostní vyhlášení se uskuteční 20. února v Londýně. Mimo jiné vystoupí zmínění Emeli Sandé, Muse nebo One Direction.



zdroj: telegraph.co.uk, foto: capitalfm.com


emeli-sande-brit-nominations-2013_top

zavřít