Bobby McFerrin znovu v Česku: vystoupí sólově i s filharmonií

Vydáno 19.01.2013 | autor: redakce

Po necelém roce se do Česka vrátí zpěvák a jazzman Bobby McFerrin. V červnu potěší své příznivce dvěma různorodými koncerty v pražském Rudolfinu.

Bobby McFerrin znovu v Česku: vystoupí sólově i s filharmonií Bobby McFerrin znovu v Česku: vystoupí sólově i s filharmonií


bobby-mcferrin





























 


První vystoupení se uskuteční 19. června. Půjde o sólový koncert McFerrina s jeho tradičním a capella repertoárem, na který budou improvizovat na nástroje také čeští filharmonici např. Josef Špaček, Jan Keller a další. Během večera se počítá i se zapojením diváků do Bobbyho vystoupení.

O den později proběhne v Rudolfinu setkání Bobbyho McFerrina s Českou filharmonií. V rámci orchestru působí i jazzband nebo cimbálová muzika. Speciálně na míru tomuto koncertu vznikne také smíšený pěvecký sbor složený z filharmoniků. Ti budou zpívat Bobbyho Circle songs, opačně bude Bobby improvizovat na hudbu cimbálové muziky, jazzband vystoupí s tradičním jazzovým repertoárem. Muzikant již na podobných projektech spolupracoval např. s Newyorskou, Berlínskou či Vídeňskou filharmonií.

Zatím poslední McFerrinovo vystoupení proběhlo v loni v červnu na festivalu Colours of Ostrava. Od roku 2008 v Česku vystupuje pravidelně alespoň jedou ročně. Vstupenky na červnové koncerty jsou k dispozici v ceně od 500 Kč do 3 200 Kč.



TZ, ape


bobby_foto_top
zavřít