RECENZE: Kelly Clarkson neřekla poslední slovo

Vydáno 19.01.2013 | autor: redakce

První a jediná úspěšná americká Superstar Kelly Clarkson po pěti deskách a několik letech na výsluní vydala svou první výběrovku. Gratest Hits - Chapter One vedle největších hitů nabídne také tři novinky včetně singlu Catch My Breath.

RECENZE: Kelly Clarkson neřekla poslední slovo RECENZE: Kelly Clarkson neřekla poslední slovo


kelly-clarkson-greatest-hits-chapter-oneKELLY CLARKSON
GREATEST HITS - CHAPTER ONE
Sony
17 trax / 63:52


Na úvod dovolte krátký komentář o (ne)úspěšnosti vítězů soutěží, jako je Superstar, Hlas a podobné. Na jedné straně jsou tu interpreti jako boyband One Direction, kteří se i přesto, že soutěž nevyhráli (skončili až třetí v sedmé sérii The X-Factor), dokázali proslavit svými sladkými slůvky po celém světě. Dalšími úspěšnými zpěvačkami z řad Superstar jsou Leona Lewis či Alexandra Burke, o kterých teď sice není vůbec slyšet, přesto nechaly v hudebním průmyslu svoji stopu. A pak jsou tu ty samé domácí soutěže, z nichž si na rozdíl od amerických a britských účastníků nedokážeme zapamatovat ani vítěze, natož jednotlivé soutěžící. Drtivá většina zpěváků a zpěvaček zcela zapadla a až na několik výjimek po nich neštkne pes. Na příčinu asi nikdy nepřijdeme.

Zpět k americké zpěvačce Kelly Clarskon. Ta přesně před deseti lety slavila své vítězství v americké Superstar, od té doby vydala pět desek, a tak se není čemu divit, že přišel čas na rekapitulaci její úspěšné kariéry. Kompilace vzpomene na hity jako A Moment Like This, Because of You, Behind These Hazel Eyes až po Since 'U Been Gone, Never Again nebo Dark Side, Walk Away a další, které dokazují, že Kelly je hudební stálicí a ověřeným artiklem zcela zaslouženě.

První ze tří novinek je Catch My Breath, jíž Kelly opět dokazuje, že na hity má skutečný patent. Druhou čerstvou skladbou je Don't Rush s country zpěvákem Vincem Gillem a novinkou číslo tři je rockověji znějící People Like Us, povzbuzující song, jemuž nechybí náboj a energie.

Kelly Clarkson se během deseti let posunula o pořádnou míli daleko. Navíc má okolo sebe tým vynikajících producentů a společně se svým hlasem a sympatickým vystupováním se zaslouženě řadí mezi hvězdy showbyznysu. Ve výsledku není pochyb o tom, že Kelly zdaleka neřekla poslední slovo.{vypnoutlink:Rush}

BEST TRAX: People Like Us, Catch my Breath, Already Gone
ZKUS TAKY: Kelly Clarkson - Breakway, Leona Lewis - Spirit, Jordin Sparks - Battlefield



Barbora Turková
6/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít