Paul Banks, zpěvák Interpol, představí v Roxy svůj sólový projekt

Vydáno 27.01.2013 | autor: redakce

Paul Banks českému publiku vůbec poprvé představí svůj sólový projekt s prozaickým názvem Banks. Stane se tak 5. února v pražské Roxy.

Paul Banks, zpěvák Interpol, představí v Roxy svůj sólový projekt Paul Banks, zpěvák Interpol, představí v Roxy svůj sólový projekt


paulbanks





























Kytarista a zpěvák Paul Banks se v České republice objeví po necelém roce a půl. V srpnu 2011 stál v čele post-punkerů Interpol na jejich tuzemské premiéře na Open Air Festivalu v Panenském Týnci.

Vedle skladeb z Paulova čtyři roky starého debutu Julian Plenti Is... Skyscraper zazní v Roxy také jeho aktuální materiál. Novinka s prostým názvem Banks vyšla koncem října. "S druhým albem jsem chtěl věci trochu zjednodušit. Julian Plenty byl něčím, co jsem musel udělat, ale jakmile se tak stalo, nemám potřebu v tom pokračovat. S novou deskou se snažím odpoutat od vlivu nějaké i když třeba smyšlené osobnosti. Prostě dělám hudbu a doufám, že bude mluvit sama za sebe," komentuje Paul svou loňskou sólovku Banks.

V roli předkapely se představí brněnská indie-kytarovka Voodooyoudo. Čtyřčlenná sestava, která funguje od roku 2005 a jejíž zvuk je částečně ovlivněn tvorbou amerických a britských formací přelomu 80. a 90. let jako My Bloody Valentine, Stone Roses, Cure či Sonic Youth, si coby support pražského koncertu vybral přímo Paulův management.



TZ, ape
zavřít