Ztracený syn Brian 'Head' Welch se vrátí ke Korn

Vydáno 29.01.2013 | autor: redakce

Kytarista Brian "Head" Welch se s Korn rozešel před osmi lety kvůli své závislosti na amfetaminech. Poté se dal na křesťanství a sólovou hudební dráhu.

Ztracený syn Brian 'Head' Welch se vrátí ke Korn Ztracený syn Brian 'Head' Welch se vrátí ke Korn


brian_welch_korn


























"Byl jsem na turné s P.O.D. a když jsme zrovna měli pár dní volno, vyrazil jsem s dcerou na jeden festival, kde hráli mimo jiné hráli Korn. Náhodou jsem tam potkal Munkyho, s nimž jsme se předtím neviděli sedm let. Mluvili jsme spolu asi půl hodiny a bylo to vážně silný," prozradil Welch americkému Rolling Stoneu, jak k setkání se zbytkem sestavy došlo.

"Asi deset minut před začátkem jejich setu mi najednou Fieldy říká, že pro mě mají nachystaný kytarový set. A já na to: 'Cože? Já vás chci jenom vidět.'" Head si s Korn zahrál jejich klasiku Blind a o měsíc později mu Munky zavolal s nabídkou návratu ke Korn: "Jestli se chceš vrátit, dveře máš otevřené. Chybíš nám."

První regulérní set s Korn po svém odchodu odehraje Head 17. května na festivalu Rock on the Range v americkém Ohiu. Následovat budou další koncerty a festivaly. Zda-li se Head, jenž spolu s Munkym stál za charakteristickým kytarovým zvukem kapely, bude podílet také na letošní chystané novince kapely, není zatím jisté. Podle kytaristy to však není vyloučené.

zdroj: rollingstone.com, ape

zavřít