Do lineupu Colours of Ostrava přibyl Jamie Cullum

Vydáno 30.01.2013 | autor: redakce

Festival Colours of Ostrava hlásí další úlovek. Po čtyřech letech se sem vrátí britský jazzový klavírista a zpěvák Jamie Cullum.

Do lineupu Colours of Ostrava přibyl Jamie Cullum Do lineupu Colours of Ostrava přibyl Jamie Cullum


jamieSinatra v teniskách, jak se Jamiemu Cullumovi přezdívá, se na Colours of Ostrava vrátí po čtyřech letechJamie Cullum, známý jako popularizátor jazzové hudby a autor mnoha coververzí od Radiohead přes The White Stripes až k Jimi Hendrixovi, prodal více desek než všichni britští jazzmeni historie. Třiatřicetiletý muzikant vydal pět studiových alb a jeho hudba zazněla i v několika filmech a mnoha televizních seriálech. Mimo jiné nominován na Grammy, Zlatý glóbus nebo Brit Awards.

"Nejvíc mě inspiroval Herbie Hancock, můj první kontakt s jazzem. Pak jsem se do něho ponořil víc a propadl Milesu Davisovi, Theloniousovi Monkovi, Keithu Jarrettovi a Bradu Mehldauovi. Ti všichni mají zásluhu na tom, jak dnes hraji," tvrdí Cullum. Na podiu Jamie často a rád improvizuje. Nemá žádný problém pustit se do hip hopu, rád využívá beatboxing a ke klavíru si nechává postavit buben se šlapákem a speciálními efekty.

Dvanáctý ročník Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července 2013 v areálu Dolních Vítkovic. Kromě Jamieho Culluma bylo už dřív oznámeno několik významných jmen: dorazí např. postrockoví Sigur Rós, písničkář Damien Rice, aktuální jméno ze Spojených států The Bots, pozitivní energií nabití Irie Révoltés nebo první dáma italského reggae Mama Marjas.



TZ, ape
zavřít