Living Colour v Praze vzpomenou na průlomovou desku Vivid

Vydáno 03.02.2013 | autor: redakce

Living Colour přijedou do Prahy 18. března. V rámci koncertního turné Vivid 25th anniversary tour vystoupí v Lucerna Music Baru a oslaví tu 25 let od vydání své první a současně i zásadní desky Vivid.

Living Colour v Praze vzpomenou na průlomovou desku Vivid Living Colour v Praze vzpomenou na průlomovou desku Vivid


living-colour_798x552Living Colour v začátcích velmi pomohl Mick JaggerPočátky rockerů Living Colour se datují do roku 1984. Název si vypůjčili z upoutávky TV stanice NBC, jež zněla: "Tento pořad je vám přinášen v živých barvách...". V úplných počátcích se na jedné jejich show v New Yourku objevil Mick Jagger, který byl kapelou natolik očarován, že jim umožnil natočení několika demosnímků a zprostředkoval nahrávací smlouvu s Epic Records.

V roce 1988 pak u jmenovaného vydavatelství vyšla zmíněná debutová deska Vivid, jež zatřásla rockovými žebříčky nejenom v Americe a časopis Rolling Stone zvolil Living Colour kapelou roku. Na albu se objevila řada zajímavých hostů, včetně samotného Micka Jaggera, který si ve dvou skladbách zahrál na foukací harmoniku a celé album také produkoval. Zásadní skladbou se stala Cult of Personality s nasamplovaným projevem J.F. Kennedyho za níž sestava v roce 1989 získala cenu Grammy.

Skupina se rozešla v roce 1995, o pět let později se čtveřice - kytarista Vernon Reid, bubeník WillCalhoun, zpěvák Corey Glover a baskytarista Doug Wimbish - znovu dala dohromady. V Česku si jejich fanoušci přijdou na své 18. března v pražském klubu Lucerna Music Bar.



TZ, ape
zavřít