Ian Anderson, frontman Jethro Tull, rozezní v listopadu flétnu i v Česku

Vydáno 06.02.2013 | autor: redakce

Britský zpěvák, hudebník a skladatel Ian Anderson známý především jako zakladatel a vůdčí osobnost Jethro Tull zamíří v listopadu do České republiky. První ze dvou vystoupení odehraje 20. listopadu v Brně, o den později jej bude hostit Velký sál Lucerny v Praze.

Ian Anderson, frontman Jethro Tull, rozezní v listopadu flétnu i v Česku Ian Anderson, frontman Jethro Tull, rozezní v listopadu flétnu i v Česku


ian anderson foto 1Ian Anderson je v Jethro Tull jediným původním členemSkupina Jethro Tull se na hudební scéně pohybuje již neuvěřitelných 45 let, během nichž (započítáme-li do toho i live nahrávky a kompilace), vydala bezmála stejný počet alb. Do širokého povědomí se Jethro Tull zapsali díky netradičnímu propojení rocku s lidovou hudbou, blues i prvky renesanční hudby. Během svojí existence prodali 60 miliónů alb.

Ian Anderson má na kontě šest sólových alb. Program obou koncertů bude věnován desce Thick As A Brick, jedné z nejúspěšnějších desek Jethro Tull z roku 1972 a jejímu volnému pokračování TAAB: Whatever Happened To Gerald Bostock?, které Ian Anderson vydal loni v dubnu u příležitosti 40. výročí existence "prvního dílu".

JETHRO TULL'S IAN ANDERSON PLAYS THICK AS A BRICK 1&2
20.11.2013 Brno – hala Vodova
21.11.2013 Praha – Velký sál Lucerny

TZ, ape

zavřít