Gilotina, elektrické křeslo, falešná krev: bubák Alice Cooper opět v Česku

Vydáno 07.02.2013 | autor: redakce

Kmotr shock rocku Alice Cooper se po pěti letech vrátí do Česka. Dějištěm jeho horové koncertní show bude opět brněnská Kajot Arena, kam dorazí 26. července.

Gilotina, elektrické křeslo, falešná krev: bubák Alice Cooper opět v Česku Gilotina, elektrické křeslo, falešná krev: bubák Alice Cooper opět v Česku


alice_cooper kopieVystoupení Alice Coopera slibují skvělou vizuální showGilotina, elektrické křeslo, živý škrtič hroznýš královský, hektolitry falešné krve, horové líčení - to jsou hlavní atributy show Alice Coopera, která na přelomu 60. a 70. let přenesla na koncertní pódia do té doby nevídanou kombinaci horových filmů, garážového rocku a kabaretu.

Vincent Furnier alias Alice Cooper a jeho tzv. "shock rock" ovlivnil nespočet umělců - David Bowie se jím údajně inspiroval k vytvoření jeho alter ega Ziggyho Stardusta, pro Kiss, Roba Zombieho či Marilyna Mansona byl předobrazem jejich image. Mezi jeho obdvivatele dále patřili např. surrealistický malíř Salvator Dali, nebo režisér Noční můry v Elm Street Wes Craven, jenž ho označuje za nevlastního otce Freddyho Kruegera.

Alice Cooper se na hudební scéně pohybuje od konce 60. let. Název Alice Cooper používala zprvu jeho kapela, později si toto jméno adoptoval a vydal se na sólovou dráhu, během níž spolupracoval s mnoha rockovými a metalovými ikonami. Za všechny jmenujme např. Aerosmith, Guns N' Roses, Ozzyho Osbourna, Chrise Cornella, Mötley Crüe nebo Joe Satrianiho. Zatím posledním přírůstkem v jeho diskografii je dva roky stará deska Welcome 2 My Nightmare.

Lístky na Cooperovou brněnské vystoupení jsou k dispozici od 690 Kč. {vypnoutlink:Alice}

TZ, ape

zavřít