Pěšáci rokenrolu Tata Bojs slaví 25 let. Na léto chystají Tour Domácí

Vydáno 13.02.2013 | autor: redakce

Letos uplyne čtvrt století od vzniku Tata Bojs. Namísto vzpomínání a sentimentu chystají Milan Cais, Mardoša a spol. hned několik překvapení. Slavit se bude také na koncertních podiích.

Pěšáci rokenrolu Tata Bojs slaví 25 let. Na léto chystají Tour Domácí Pěšáci rokenrolu Tata Bojs slaví 25 let. Na léto chystají Tour Domácí


tatabojs2013Současnou sestavu Tata Bojs tvoří Milan Cais, Mardoša, Vladimír Bár, Jiří Hradil a zvukař Dušan NeuwerthMilan Cais a Mardoša, spolužáci ze základky na Hanspaulce, v červnu 1988 na svém prvním veřejném vystoupení v místní sokolovně snili sen o tom, jak budou jednou přinejmenším stejně tak slavní jako David Bowie, Iggy Pop a The Clash dohromady. A i když se jim to zatím ještě úplně nepovedlo, alespoň stihli předskočit Bowiemu na koncertě v Praze a Iggyho a Clash dostali do jednoho ze svých největších hitů Pešáci.

Právě oblíbená skladba Pěšáci se stane novým přírůstkem projektu Samosebou na podporu třídění odpadu. K písni se dokončuje videoklip, který se odehrává v psychiatrické léčebně a je natočen mladým režisérem Janem Těšitelem ve stylu Formanova Přeletu nad kukaččím hnízdem. Premiéra klipu proběhne 25. února exkluzivně prostřednictvím webu Samosebou, už teď můžete shlédnout krátký film o filmu.

V současné době se Tata Bojs soustředí na přípravu speciálního letního turné ke zmíněnému výročí. Turné dostalo název 25 Let cyklace aneb tour domácí a bude probíhat v průběhu festivalové sezóny na největších akcích letošního léta. "Vyrazit na turné uprostřed léta, kdy bují festivalové šílenství, zdá se býti holé šílenství. Ovšem když se koncerty odehrají právě na festivalech a jejich organizátoři vám dají prostor i čas instalovat technicky náročnou scénu, stojí za to v Čechách něco takového zkusit. Netajím se tím, že se už dlouho snažím, aby měla česká kapela na velkých letních festivalech s mezinárodní účastí srovnatelné podmínky pro prezentaci svého vizuálu - samozřejmě pokud nějaký má - se zahraničními hvězdami. To, že se nám to letos podařilo takhle plošně hned na osmi velkých festivalech, považuju za úspěch a snad i dobrej signál do budoucna," vysvětluje Milan Cais.

Termíny koncertů Tour Domácí

14. 6. Milovice, Votvírák
15. 6. Plzeň, Summer City Fest
26. 6. Praha, Žluté lázně
28. 6. Žamberk, JamRock
18. 7. Ostrava, Colours of Ostrava
3. 8. Světlá n. Sázavou, Sázavafest
10. 8. Panenský Týnec, Open Air Festival
24. 8. Kolín, Natruc festival
31. 8. Vroutek u Podbořan, Rock For Church(ill)

TZ, ape

zavřít