Voxel interview: Začátek roku 2013 byl pořádný hardcore

Vydáno 16.04.2013 | autor: redakce

Voxel na sebe upozornil v minulém roce především dvěma singly - V síti a Hitmaker. Každý z klipů má na YouTube kolem půl milionu zhlédnutí a to je na dvacetiletého kluka z Kopřivnice, odkud se těžko dostává mezi pražskou crew, slušný úspěch. Nový rok Voxel odstartoval se Superstar na triku - tak se totiž jmenuje jeho poslední singl, který do znělek soutěže Česko-Slovenská Superstar převzala TV Nova.

Voxel interview: Začátek roku 2013 byl pořádný hardcore Voxel interview: Začátek roku 2013 byl pořádný hardcore

voxel 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaký pro tebe byl rok 2012?
Náročný. To jsem ale nečekal, jaký hardcore bude začátek roku 2013! Vznikl Voxel, vznikly první 2 singly, takže takový fajn "rozjížděcí" rok, který jsem si užil a na který budu moc rád vzpomínat!

Rok 2013 jsi odstartoval se singlem Superstar, o čem je?
Je o mém navštěvování pěveckých a talentových soutěží, chci díky němu probudit v lidech pocit, že i když nevyhrají žádnou soutěž, tak i přesto se můžou cítit jako superstar. Jde jen o pozitivní přístup k životu, o tom nebrat se moc vážně a nebrat si nic osobně.

Jak vlastně video vznikalo?
Vznikalo prakticky celý leden, kdy jsem dennodenně obrážel celou ČR a natáčel pro něj materiál - pěkně s kamerou, stativem a světlem na zádech. Ušil jsem si tím na sebe pořádný bitch, protože to bylo dost náročné, ale stálo to za to. Poznal jsem díky tomu nespočet skvělých a inspirativních lidí a zažil věci, které by se jinak nestaly, takže - nelituju toho!

Kdo všechno si v klipu zahrál?
Od svlékající se modelky přes manažera, tanečníky, fotografa, kadeřníka, otužilce, kapelu, moderátora až po učitele ze Sydney a učitelku z Finska, kteří mi oba poslali video pro klip a my to do výsledného klipu zakomponovali.

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Když se ještě zamyšlíš nad SuperStar, máš ještě ambice v podobné soutěži uspět, nebo už na to kašleš?
Jediné, do čeho bych šel, je talentová soutěž v zahraničí. Chodit u nás do podobných soutěží by pro mě v tuhle chvíli byl krok zpátky. Vyhazovali mě, tak jim na to z vysoka kašlu. (smích)

Jaké výhody vítězství v podobné soutěži přináší?
Myslím si, že v domácích podmínkách moc výhod není, z mého pohledu je ideální se tam objevit, udělat si reklamu, ale nevyhrát ani se nedostat do finálové dejme tomu TOP3. Však si sami vzpomeňte, jak dopadli například Vlasta Horváth, Zbyněk Drda... Prostě žádná velká sláva.

6Uvědomuješ si taky nevýhody?
Nevýhodou je podepsání smlouvy, která ne vždy musí být výhodná, proto je nejlepší si všechno pročítat a co není jasné, tak řešit.

Když se vrátíme k tvým začátkům, kdy sis uvědomil, že se chceš věnovat muzice?
Bylo to ve třinácti letech, kdy jsme měli první koncerty. To mě hudba chytla takovým způsobem, že jsem měl pocit, že svojí muzikou ovládnu svět. Pak přišlo vystřízlivění a uvědomění si toho, že i když to nebude "celý svět", i tak do toho chci jít. Od patnácti na tom dělám a stále mě to nepustilo. Doufám, že ani nepustí!

Jaké máš hudební vzory a oblíbené kapely?
V současnosti mě hodně baví 3OH!3, Labrinth (beaty), Ke$ha (synťáky), David Guetta (kompletní produkce, hlavně poslední singly),The Fratellis (ti mají a měli super oldschool feeling). Naposlouchávám hodně popovou komerční produkci, když už jsem se pro ni rozhodl a zjišťuju, jak je kolikrát komplikovaná a jak to lidi absolutně neberou a nevnímají, což je podle mě škoda.

Je pro tebe vzorem Xindl X, který napsal text k tvojí písni V síti?
Ondra je pro mě určitě vzorem tím, co dokázal. Považuju ho za textařskou špičku a férového fajn člověka, s kterým vždy rád popiju a hodím řeč.

Čeho bys chtěl v roce 2013 dosáhnout?
No přece "vyhrát první místa všech světovech charts, dokud můj hit nezačne lidi srát" jak zpívam v singlu Hitmaker! Případně dát vědět světu, že "ledy pop music roztajou", jak říkám v new singlu Superstar. (smích)

Uvidíme tě taky na festivalech?
Ty se domlouvají, ke všemu dám co nejdříve info na svém fan facebookovém profilu.

text: Kateřina Nováková, foto: Championship

zavřít