Hvězdou slovenského One Day Jazz Festivalu je Frank McComb

Vydáno 19.02.2013 | autor: redakce

V úterý 26. února v prostorách Košické historické radnice a 27. února v bratislavském Istropolis vystoupí Frank McComb, Andrej Šeban band a jazzové trio Depart Refire s Martinem Valihorou.

Hvězdou slovenského One Day Jazz Festivalu je Frank McComb Hvězdou slovenského One Day Jazz Festivalu je Frank McComb

odj plagatNejvětším lákadlem letošního One Day Jazz Festivalu je americký hudebník Frank McComb. Je to famózní zpěvák a hráč na klávesové nástroje. Ve světě ho označují za pokračovatele Donnyho Hathawaya nebo Stevieho Wondera. Jeho vystoupení jsou velkým zážitkem i pro širší masy, o to více pro jazzové fajnšmekry. Na Slovensku se představí poprvé. Na bicí nástroje ho bude doprovázet Martin Valihora a na baskytaru Reggie Washington.

Frank McComb nahrával a vystupoval s mnoha hvězdami, ať už to byla jména jako Prince, Marcus Miller, Frankie Beverly & Maze, Teena Marie, Chaka Khan, Lalah Hathaway, Patrice Rushen, Terri Lynn, Carrington, Anastasia, Fred Hammond, John P. Kee, Phyllis Hyman nebo Teddy Pendergrass.

Jeho virtuózní zpěv a hra na klavír z něj neudělaly jen nepostradatelného a žádaného multiinstrumentalistu, ale i oblíbeného showmana na soulové, jazzové a R&B scéně. V průběhu své kariéry vydal 11 alb. Na desce A Tribute To The Masters vzdal hold hudebníkům, kteří ho nejvíce ovlivnili a inspirovali, a to Chickovi Coreovi, Herbiemu Hancockovi, Ramseymu Lewisovi i Georgeovi Dukeovi.

Kromě Franka McComba se v Košicích představí i jazzové trio Depart Refire, které tvoří: Martin Valihora na bicích, Harry Sokal na saxofon a Heir Känzig na kontrabas.

Na One Day Jazz Festivalu odehraje svůj set i kytarista Andrej Šeban se svou omlazenou kapelou plnou energie a muzikantské vášně. (Daniel Špiner - klávesy, Peter Rusňák - baskytara a Michal Fedor - bicí).  





zdroj: TZ, dm
zavřít