TOP 12 nominačních tipů v anketě Žebřík 2012 (III.)

Vydáno 24.02.2013 | autor: redakce

V posledním díle nominačních tipů ankety Žebřík se můžete seznámit s interprety, kteří byli nominováni v kategoriích Skupina, Objev a Album roku. Hlasovat pro ně můžete do 28. února. Výsledky budou zveřejněny 15. března v plzeňském Parkhotelu.

TOP 12 nominačních tipů v anketě Žebřík 2012 (III.) TOP 12 nominačních tipů v anketě Žebřík 2012 (III.)


A BANQUET
Pražská trojka loni nahrála debutovou desku Breathe, s níž sklízí úspěchy nejen na domácí půdě. Koncertovali v Itálii, Velké Británii a před pár dny se vrátili z Ruska. V Žebříku získali A Banquet nominaci hned ve dvou kategoriích: Skladba a Objev roku.




BARBORA POLÁKOVÁ
Herečka a zpěvačka Barbora Poláková letos oslaví třicáté narozeniny. Důvod k oslavě však může mít už v polovině března, kdy se může stát Objevem roku ankety Žebřík 2012. V loňském roce se objevila např. po boku Davida Kollera v prostestsongu Sami. Velký úspěch měla také její skladba Kráva, jež má na Youtube necelé tři miliony přehrání.




CALM SEASON
V Calm Season spojili síly dva mladí muzikanti - Adam Vopička z The Prostitutes a violoncellistka Terezie Kovalová, jež působila například v Republic of Two. Dvojice loni vypustila do světa vydařený debut Mosaic Views, díky němuž budou usilovat o ocenění v kategorii Objev roku.




CELESTE BUCKINGHAM
Vedle kategorie Videoklip, kde bude o prvenství usilovat úspěšný kousek Run Run Run, se jméno Celeste Buckingham objevuje také v sekci Objev roku. Celeste, jež nedávno získala stříbro ve slovenském Slávikovi, čeká na slavnostním udílení cen v Plzni s její kapelou velká česká koncertní premiéra. 




CHARLIE STRAIGHT
Třinecká sestava měla co do nominací na hudební ceny úspěšný rok. Objevili se mezi sedmičkou interpretů v Apollu, v Andělech mají tři nominace a další dvě v Žebříku. Mohou se stát Skupinou roku a jejich druhá nahrávka Someone With a Slow Heartbeat je mezi nejlepšími alby. Kromě toho zažili předskakování Red Hot Chili Peppers a v letošním roce si zahrají na britském festivalu The Great Escape.




CHINASKI
Chinaski jsou jedním z pěti interpretů, kteří na Žebříku vystoupí naživo. V letošních nominacích mohou navíc získat ocenění Skupina roku. Pánové letos slaví 20 let, tedy přesně tolik jako anketa Žebřík. Na vyhlášení výsledků v Plzni přitom bývají pravidelným účastníkem a některé jejich zákulisní zážitky si už brzy budete moci přečíst v rozhovoru s Michalem Malátným.




KRYŠTOF
Kryštof právě dojeli turné k poslední desce Inzerát. Vyprodali čtyři haly a sklidili nadšené reakce fanoušků i kritiky. Už za necelé tři týdny se v anketě Žebřík mohou stát Kapelou roku. Kryštof letos posbírali vůbec nejvíc nominací - uspět mohou celkem ve třech kategoriích, včetně umístění Richarda Krajča mezi nejlepšími zpěváky.




LENKA DUSILOVÁ
Lenka Dusilová loni vydala povedenou nahrávku Baromantika, které jí vysloužilo hned dvě nominace - vedle umístění mezi nejlepšími zpěvačkami má šanci také v kategorii Album roku.




MANDRAGE
Mandrage si oproti loňsku o jednu kategorii pohoršili. Zatímco před rokem získali zlato v kategorii Skladba roku a stříbro mezi kapelami, letos mohou uspět pouze v druhé jmenované. Na druhou stranu, sestava Nightwork, jež je loni porazila, v nominacích letos chybí úplně.




NEBE
Mladá sestava Nebe je neodmyslitelně spjatá s Richardem Krajčem. Ten jim vypomohl s nahráváním debutu Legosvět a dokonce  je vzal s sebou na právě skončené halové turné Kryštof. Zda-li se to promítne i v anketě Žebřík a Nebe se stanou Objevem roku, se dozvíme 15. března.




UDG
V loňském roce se UDG na stupních vítězů neobjevili, avšak letos mají - podobně jako Tomáš Klus - hned tři nominace. Bodovat mohou jako Skupina roku, šanci na úspěch má jejich loňské album Akrobat a také singl Pádové otázky. UDG v současnosti pokračují v jarním turné k aktuální desce.




UMAKART
Po osmi letech od debutu Manuál vydali Umakart kritikou skvěle přijatou desku Vlci u dveří. Ta se objevuje také v nejužší pětici nahrávek nominavaných jako Album roku. České "superskupině" letos jen těsně uniklo vítězství v již zmíněné ceně hudební kritiky Apollo.




Petr Adámek


zebrik_logo_2012_top1
zavřít