Colours of Ostrava přivezou Mika Pattona a jeho kapelu Tomahawk

Vydáno 26.02.2013 | autor: redakce

Na tiskové konferenci festivalu Colours of Ostrava bylo oznámeno jméno dalšího headlinera. Bude jím superskupina Tomahawk, kterou vede neúnavný elegán Mike Patton, též zpěvák Faith No More.

Colours of Ostrava přivezou Mika Pattona a jeho kapelu Tomahawk Colours of Ostrava přivezou Mika Pattona a jeho kapelu Tomahawk


tomahawk-mike-patton-2012Tomahawk s Mikem Pattonem v čele budou patřit k hvězdám letošních ColoursColours tak nabídnou alespoň malou náplast na bolístku, která zůstala návštěvníkům loňského Rock for People, kde muselo být kvůli nepřízni počasí zrušeno vystoupení Pattonovy domovské kapely. Tomahawk před nedávnem vydali nové album Oddfellows, na němž pracovali dlouhých šest let. Ředitelka festivalu Zlata Holušová jej označila za nejvydařenější experimentální album, které za dlouhou dobu slyšela.

I další nová jména potvrzují velkou žánrovou pestrost. Představí se Inspiral Carpets, kultovní formace manchesterské rockové scény začátku 90. let. Fanoušci jazzu a experimentů ocení koncert Jona Hassella, hudebního velikána a vizionáře 21. století, který je považován za nástupce Milese Davise. Francouzi Skip The Use vypálí mix rocku, punku, ska, eletrobeatů, diska a funky, přísun energie slibuje i rakouská formace Russkaja. Zklidnění naopak nabídne britský projekt Submotion Orchestra pohybucí se na pomezí dubstepu, soulu, ambientní elektroniky, jazzu a dubu.

Tým Colours také lehce představil novou podobu areálu. K dosavadním 11 hudebním a nehudebním scénám přibude jedna nová - pojmenovaná Drive stage, jež se bude dramaturgicky držet žánrů jako v alternativním country, folku, blues a rockabilly.

Nově oznámená jména doplní interprety jako Woodkid, Sigur Rós, Jamie Cullum, Asaf Avidan, Damien Rice a další. Těšit se také mohou příznivci divadla - i letos bude na Colours pestrý divadelní program, vystoupí například divadlo Husa na provázku se svou legendární Baladou pro banditu a prostor dostanou také alternativní ostravské divadelní soubory. Podle Holušové ještě nejsou zveřejněna všechna jména a další zahraniční interpreti budou v line-upu přibývat.



Martyn Starý, TZ
zavřít