Pouliční písničkářka Iamme Candlewick vydá album díky Hithit.cz

Vydáno 02.03.2013 | autor: redakce

Díky portálu Hithit.cz vznikne další album. Na novém crowdfundingovému webu uspěl projekt písničkářky Iamme Candlewick. Od fanoušků získala díky hromadnému financování přes 54 tisíc korun, tedy o 10 procent více než na vydání debutové desky žádala.

Pouliční písničkářka Iamme Candlewick vydá album díky Hithit.cz Pouliční písničkářka Iamme Candlewick vydá album díky Hithit.cz


iamme candlewickNové album Iamme Candlewick je už čtvrtá deska, která vznikne díky Hithit.czPísničkářka Iamme Candlewick vybojovala pouličním muzikantům hraní v pražských ulicích, nyní jí fanoušci pomohli vydat její cestovatelský deník. Hodně jejích písní vzniklo přímo na ulici na cestách a hrála je už na ulicích různě po světě. "Máme z toho velkou radost, je to důkaz, že na Hithit.cz uspějí i kreativci, kteří nejsou tak známí jako třeba Xavier Baumaxa. Iamme Candlewick má kolem sebe silnou komunitu lidí a také pro úspěch projektu hodně udělala," říká spolumajitel crowdfundingového portálu Hithit.cz Pavel Eichler.

"Celý projekt reflektuje poslední dva roky mého života, které jsem strávila na cestách světem vnějším i vnitřním," říká hudebnice, která vyrostla v Praze a Barceloně. Iamme Candlewick složila písničku v Himálajích i na střeše mrakodrapu v Americe. Hudební motivy a inspirace jí plynou ze spolupráce s hudebníky z rozličných konců světa - folkové scény amerických undergroundových klubů, indických manter a sufijských motivů, izraelských náboženských zpěvů, vandráků u cesty a českého písničkaření.

Nové album Iamme Candlewick je už čtvrtá deska, která vznikne díky Hithit.cz. Lavinu skupinového financování, jak se česky překládá výraz crowdfunding, spustil Xavier Baumaxa, který v polovině ledna vybral na album Dawntempo téměř 300 tisíc korun, nejvyšší částku v Česku. Po něm uspěl i rapper Vladimír 518 a autorka hudebního konceptu pro malé děti Veronika Diamant a její Malý muzikant.

TZ

zavřít