Oliver McGillick vydává debutové album. Produkce: Boris Carloff

Vydáno 12.03.2013 | autor: redakce

Oliver McGillick se poprvé představil širší veřejnosti zhruba před dvěma lety v pražském klubu Akropolis, když předskakoval pražským Luno. Momentálně vydává svojí první sólovou desku.

Oliver McGillick vydává debutové album. Produkce: Boris Carloff Oliver McGillick vydává debutové album. Produkce: Boris Carloff


oliver2






























Oliver McGillick, mladý zpěvák a pianista s australskými kořeny, natočil pod taktovkou držitele ceny Apollo 2012 a šesti nominací na ceny Anděl Borise Carloffa svůj debut Smokers Die Young. Hudebně se na něm podílel také kytarista Vypsané fiXy Mejla.

"Smokers Die Young je v podstatě uzavření jedné těžké životní etapy, během které pro mne hudba zastávala roli jakési duševní terapie.

Je to deska o dospívání, o objevování sama sebe, je to o nešťastných láskách, ale je to také deska silně ovlivněna depresemi a úzkostlivými stavy. Následně ovšem také o motivaci a o tom proč člověk musí bojovat a za každou cenu jít dál. Je to taková moje osobní zpověď," popisuje Oliver McGillick vztah ke své debutové desce.

Album Smokers Die Young, jež vychází v druhé půlce března, bude dostupné také na křtu, který se uskuteční 20. března v pražském Rock Café za doprovodu písničkáře Kuby Alexy. O afterparty se postarají QOTA & Sleeping boy DJs (QOTA + Meyla /Vypsaná fiXa/).

TZ

zavřít