WWW KŘTÍ ALBUM

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Legendární WWW vznikli v polovině 90. let jako hiphopová kapela. Až nyní jim vychází první album Neurofunk. Kapela už opustila hiphopové hájemství a vznesla se nad hudební styly. 4. 12. bude svůj počin křtít v pražském Rock Café.

WWW KŘTÍ ALBUM WWW KŘTÍ ALBUM

Jádro kapely se tvořilo okolo hlavní postavy všestranně talentovaného frontmana Ondřeje Anděry aka Sifona (někdejší student FAMU - obor multimediální tvorba, MC, beatboxer, svého času také autor videoartu). Jeho zpívající múzou byla Lela Geislerová, na otextování tracků se pak kromě Sifona podílel také Luboš Typlt a jako příležitostný MC a basák zde určitý čas operoval i proslulý old school graffiti writer Skarf.

Vše podstatné z této éry bylo zaznamenáno na demonahrávce, jejímž početným kopiím se úspěšně dařilo množit a kolovat na audiokazetách pod rukama českých fanoušků po celé republice. WWW se mohou z této doby také pyšnit prvním českým hiphopovým videoklipem vůbec, writerskou Noční Můrou, která vznikla za přispění Jiřího Korna, jemuž se povedlo ji protlačit až do veřejnoprávní televize.



Tvorba WWW se časem posunula od hip hopu až do temných vod hudební psychedelie. WWW dále vzbouzeli pozornost songy na kompilacích jako Real Acid Juice, East Side Unia či Hip Hop Hurrrá. Regulérního alba jsme se celá léta nedočkali, přichází až teď, a to ve formě duálního disku: na CD straně najdete dvanáct tracků, na DVD pak tři videoklipy.

ww.bigboss.cz



zavřít