Support Lesbiens v novém: v sestavě jsou členové Clou a Post-it

Vydáno 13.03.2013 | autor: redakce

Zhruba čtvrt roku po oficiálně ohlášeném odchodu Kryštofa Michala a zbývajících spoluhráčů ze Support Lesbiens představil Hynek Toman, jenž v kapele zůstal jako jediný, novou sestavu.

Support Lesbiens v novém: v sestavě jsou členové Clou a Post-it Support Lesbiens v novém: v sestavě jsou členové Clou a Post-it


sl tisk"Noví" Support Lesbiens mají velké plány"Řada lidí očekávala, že se pro záchranu kapely pokusím sestavit nějaký allstar team. Ale proč? Nejde přeci o hvězdná jména, ale o lidi jako takové a o chemii mezi nimi. Proto jsem se rozhlížel po muzikantech mezi kamarády," vysvětluje Hynek Toman. Novou sestavu Support Lesbiens tvoří bývalý zpěvák Post-it zpěvák Czenda Urbánek, dva členové Clou: bubeník Radek Tomášek a baskytarista Filip Fendrych a také klávesista Jan Andr, jenž s původními Supporty absolvoval poslední turné.

"Mám z tohoto obsazení upřímnou radost. Jsou to všechno výborní muzikanti, kluci s nakažlivým elánem, který dává repertoáru Support Lesbiens úplně jinou energii a drajv. Přesně to, co jsem hledal," pochvaluje si Toman. A Czenda k tomu dodává: "S klukama z Post-it jsme se po delším váhání rozhodli udělat zásadní rozhodnutí, tj. dát si na dobu neurčitou pauzu. Vnitřně už jsem byl smířený s tím, že dám muzice definitivní sbohem. Někdo tam nahoře si to ale asi nepřál a ozval se mi Hynek s nabídkou zpívat v Supportech."

První singl plánuje nová sestava na duben. Naživo se pak prvně představí 25. května ve Velkém Meziříčí na charitativní akci Muzikanti dětem, kde chtějí hrát stávající hity Support Lesbiens. Kompletní album by pak mělo vyjít po skončení festivalové sezóny. {vypnoutlink:Kryštof}

TZ, foto: Petr Kurečka

zavřít