Primal Scream vydají po pěti letech nové album. Hostuje i Robert Plant

Vydáno 20.03.2013 | autor: redakce

Album se bude jmenovat More Light a v obchodech se objeví v polovině května. První ochutnávkou je téměř desetiminutový počin s prostým názvem 2013.

Primal Scream vydají po pěti letech nové album. Hostuje i Robert Plant Primal Scream vydají po pěti letech nové album. Hostuje i Robert Plant


primalscream_2013





























Novinka More Light je první deskou Primal Scream od roku 2008, kdy vyšla nahrávka Beautiful Future. Mezi hosty se objevují Kevin Shields z My Bloody Valentine a Robert Plant. Zpěvák Led Zeppelin se ke kapele připojil ve skladbě Elimination Blues. První oficiální singl It's Alright, It's OK se objeví koncem března.

Primal Scream se zapsali do historie populární hudby v roce 1991, kdy vydali zásadní desku Screamadelica, která osobitým způsobem propojila rockovou hudbu s elektronickou taneční scénou.

Jméno Primal Scream je v České republice kromě několika povedených koncertů spojeno také s kauzou rádia Wave, které Rada ČRo nesmyslně obvinila z propagace fašismu, když do vysílání zařadilo jejich píseň Swastika Eyes.



TZ, ape

zavřít