UDG: Žebřík za Album roku, nová skladba a nabité koncertní jaro

Vydáno 20.03.2013 | autor: redakce

UDG zabodovalo se svým posledním albem v hudební anketě Žebřík 2012. Jejich Akrobat byl vyhlášen Albem roku, šestičlenná sestava získala i sošku za třetí místo v kategorii Skupina roku.

UDG: Žebřík za Album roku, nová skladba a nabité koncertní jaro UDG: Žebřík za Album roku, nová skladba a nabité koncertní jaro


udg_2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Historicky se nám v Žebříku daří. Akrobat byl pro nás především po zvukové stránce krokem do neznáma, o to jsme raději, že fanoušci nové nahrávky tak vřele přijali a poslali je po Žebříku nahoru," říká bubeník skupiny UDG Jugi.

Tento týden UDG vypouští do rádií nový singl. "Písnička Modlitba v sobě skrývá více druhů emocí a střídají se v ní různé atmosféry. Zamyšlené a klidnější zimní sloky přechází do energického jarního refrénu. Hodí se přesně do tohoto období," komentuje výběr aktuálního singlu frontman Petr Vrzák. K vybrané skladbě rovněž vzniká videoklip v režii Vladimíra Okanika z kreativní skupiny Reserve 07. "S vizuálním zpracováním prvního singlu Pádové otázky jsme byli spokojeni, takže jsme i druhý klip z Akrobata svěřili do rukou kreativnímu slovenskému režisérovi Okimu," shoduje se UDG.

Skupina je od února na československém turné, v rámci něhož často vystupuje spolu s reggae-punkovou slovenskou kapelou Smola a hrušky. Poté UDG čekají vystoupení v rámci majálesů a velkých letních festivalů.

Výběr z koncertních vystoupení:

26.4. Ústecký majáles
26.4. Hradecký majáles
30.4. Pražský majáles
07.5. Brněnský majáles
07.5. Znojemský majáles
15.5. Pardubický majáles
14.6. Votvírák
22.6. Okoř se Štávou
03.7. Rock For People
20.7. Vysmáté Léto Kadaň
27.7. Benátská Noc


TZ

zavřít