Conference: do Prahy po osmi letech míří elektronický projekt Tosca

Vydáno 07.04.2013 | autor: redakce

Rakouský downtempový projekt Tosca vydal po čtyřech letech nové album Odeon. V rámci Conference jej v pondělí 29. dubna představí naživo v Lucerna Music Baru.

Conference: do Prahy po osmi letech míří elektronický projekt Tosca Conference: do Prahy po osmi letech míří elektronický projekt Tosca

tosca photo credit markus rossle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt Tosca tvoří vídenští spolužáci Richard Dorfmeister a Rupert Huber. Do Prahy s nimi přijedou také tři vokalisté. Během svojí existence vydala Tosca šest alb a lze očekávat, že jejich koncertní set bude složený z velké části z nových skladeb ze zmíněné novinky Odeon.

Název této desky, která vyšla letos v únoru, vznikl ve stejnojmenném vídeňském divadle, kde Tosca loni v říjnu uvedla svoji audiovizuální show. Novinka je podle nich jejich nejminimalističtější deskou, kterou od doby, kdy založili první společný projekt Dehli9, nahráli. "Vždy jsme měli temnější, více ambientní stránku a s touto nahrávkou jsme chtěli onen aspekt zdůraznit," vysvětluje atmosféru desky Richard Dorfmeister. "Album je určitě trochu temnější, než cokoliv jiného, co jsme vydali dříve. Jsou na něm především mužské vokály. Obsahuje náladovější ambientní skladby a potom tracky s pomalým beatem a bluesovou atmosférou," doplnil Rupert Huber.

Historie Tosca sahá až do roku 1994. První desku vydal tento projekt o tři roky později pod symbolickým názvem Opera. Richard Dorfmeister v té době už úspěšně působil ve dvojici s rakouským muzikantem Peterem Kruderem, na jejichž společném labelu G-Stone Recordings také Opera vyšla.

Vstupenky na koncert projektu Tosca na Conference jsou k dispozici ve všech tradiščních předprodejích a v pokladně Lucerna Music Baru.

TZ, ape

zavřít