Na novém albu Polemic zpívá Pal'o Habera a Matěj Ruppert

Vydáno 03.04.2013 | autor: redakce

Slovenští Polemic letos završí 25 let na scéně. Na oslavu vydávají nové album a své jubileum připomenou i na turné. Hosty nahrávky jsou Pavol Habera, Matěj Ruppert, Lenka Dusilová, Katarína Knechtová, Zuzana Smatanová i Divokej Bill.

Na novém albu Polemic zpívá Pal'o Habera a Matěj Ruppert Na novém albu Polemic zpívá Pal'o Habera a Matěj Ruppert


POLEMIC-promo-foto-05
























Turné nejznámější slovenské ska kapely vypukne už 5.dubna v Trenčíně a bude čítat celkem třináct koncertů. V létě pak Polemic zahrají na několika festivalech a na podzim vyrazí na českou část turné.

Polemic zároveň nachystali nové album s exotickým názvem Hey! Ba-Ba-Re-Bop!, jež se objeví už 5. dubna. Při vzniku desky si do svého čerstvě postaveného bratislavského studia One Love Studio skupina přizvala několik známých hostů. "U hostujících zpěváků jsme záměrně oslovili lidi s hlasy, u kterých není třeba nikoho přesvědčovat o kvalitě a zároveň hlasy, které se představí v polohách, v jakých je jejich fanoušci ještě neslyšeli," uvedl na konto volby hostů Peter "Petko" Opet.

V písničce Moře si zazpívají reggae popově rockový Paľo Habera s funky Matějem Ruppertem, éterickou Lenkou Dusilovou a hravou Zdenkou Prednou. "Křehká Zuzana Smatanová se na moment stala barovou zpěvačkou z Divokého západu a rozkazuje nám i kapele Divokej Bill ve westernové skaparodii Sheriff z River Cross," prozrazují Polemic. Svou roli dostala i Katka Knechtová, která zpívá duet s Braněm Bejzem Bajzem v ska-latino písničce Klip klap, která je podle slov autorů na míle vzdálená od Katčiných atmosféricky laděných pomalejších songů, na jaké jsou u ní fanoušci zvyklí.



TZ, ape

zavřít