LIVE: Na The Prostitutes se o přídavek žadonilo hned třikrát

Vydáno 04.04.2013 | autor: redakce

Turné The Prostitutes se pozvolna nachyluje do své poslední třetiny. Tentokrát se pětice vrátila do města - jak ostatně říká název turné - do kterého díky ohlasům neodmyslitelně patří. The Prostitutes are back in town, kde jste byli vy?

LIVE: Na The Prostitutes se o přídavek žadonilo hned třikrát LIVE: Na The Prostitutes se o přídavek žadonilo hned třikrát


theprostitutes_10THE PROSTITUTES, THE BEAUTY OF GEMINA
Palác Akropolis, Praha
3. 4. 2013


Do pražského Paláce Akropolis si The Prostitutes přizvali švýcarské mágy The Beauty of Gemina a pro noční radovánky také Dj Mardošu. Tvorba produktivních Švýcarů (během sedmi let vydali už pět alb) je označována jako temný alternativní rock či goth rock. Aktuální nahrávka The Myrrh Sessions představuje jednak nové akustické songy a také starší písně v novém, akustickém podání. Novou deskou je ovlivněno i jejich současné tour - většina koncertů je odehrána akusticky. Ten pražský se ovšem nesl v tradičnm rockovém duchu.

Zatímco do Akropole stále proudili návštěvníci, The Beauty of Gemina už dávno předváděli na pódiu své kousky. V jejich čele stál ve vysokých kožených botách až pod kolena, v černém oblečení a s nepřehlédnutelným vysokým účesem v barvě peroxidu zpěvák a kytarista Michael Sele, jenž svým vzhledem připomínal všestranného umělce Jima Jarmusche. Jeho hluboký naléhavý hlas se šířil Akropolí jako nezastavitelný rozjetý vlak. Frenetické atmosféře dopomáhal i text několika skladeb v podobě často se opakujících hesel, jež simulovala refrén, a která jako by se vám snažila vpálit přímo do mozku. The Beauty of Gemina tak skvěle předznamenali, co přijde po nich aneb The Prostitutes ve švýcarském provedení, jen s ulítlejšími účesy.

theprostitutes_07






























Koncerty The Prostitutes se s jejich studiovými alby nedají srovnávat. Živá interpretace představuje kapelu v jiném světle - skladby obvykle dostanou lehce taneční sound a všechna ta albová naléhavost a těžkost se přetvoří v naléhavost tančit. To ostatně pětice dokázala i nyní, když roztančila celou Akropoli. Nehledě na to, jestli frontman Adrian vyřvával zrovna refrén Sunshine, Hometown Zombies nebo aktuální Heart of Stone - všechny písně byly oceněny tancem a jásotem publika vcelku rovnoměrně.

Stačilo jednou naznačit a publikum se roztleskalo, ale když Adrian mezi skladbami anglicky prohodil nějaký vtípek, publikum podivně ztichlo. Vše, co si tedy osazenstvo na pódiu s osazenstvem v klubu chtěli předat, si předali hlavně písněmi a energií. Když však proběhlo představení nového sponzora v roztomilé "čenglištině", kterou kromě Andriana takto ovládá snad jenom zpěvačka Tonya Graves, Palác Akropolis se sborově rozesmál.

theprostitutes_21theprostitutes_11















The Prostitutes ze sebe vydali (téměř) to nejlepší a sklidili hřmotný potlesk. O přídavek se pak hlásila celá Akropole, která po prvním bloku neměla dost. Žadonilo se i podruhé, potřetí... "Díky, vy jste vážně nejlepší!" děkovali The Prostitutes a Akropole děkovala jim.

Turné The Prostitutes pokračuje až do půlky dubna. The Beauty of Gemina se postarají o společnost ještě na dalších dvou štacích ve Vídni a Bratislavě, později se k pěti pražským prostitutkám znovu připojí šumperští křiklouni Dead Pope's Company.



text: Jana Václavíková, foto: Pavel Mužák


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít