Line-up festivalu Sziget se rozrůstá: Biffy Clyro, Mika, Regina Spektor

Vydáno 06.04.2013 | autor: redakce

Maďarský festival Sziget ohlásil na dvě desítky nových interpretů pro letošní ročník. Mezi ty nejvýznamnější patří živelní Britové Biffy Clyro nebo zpěvačka a pianistka Regina Spektor. Popovou scénu zastoupí Mika.

Line-up festivalu Sziget se rozrůstá: Biffy Clyro, Mika, Regina Spektor Line-up festivalu Sziget se rozrůstá: Biffy Clyro, Mika, Regina Spektor

biffy clyro new press picture 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biffy Clyro, kteří letos vydali šesté řadové album Opposites, jsou považováni za jednu z nejlepších současných koncertních kapel na britských ostrovech. Tento status oficiálně potvrdili už před dvěma lety, kdy při udílení cen Q a NME Awards získali cenu pro Nejlepší živou kapelu. Jejich vystoupení se odehrávají před plnými stadióny a na největších festivalech UK a také na Szigetu vystoupí na hlavní scéně.

Mezi aktuálně ohlášenými interprety je také zpěvák Mika, vlastním jménem Michael Holbrook Penniman, který má pověst jednoho z nejtalentovanějších popových umělců současné hudební scény. Kousky z jeho posledního alba The Origin of Love jistojistě zazní i v Maďarsku.

Týden plný hudby a zábavy, který se koná od 5. do 12. srpna v Budapešti, dále nabídne vystoupení americké umělkyně s ruskými kořeny Reginy Spektor, elektronické Booka Shade z Německa, alternativce The Joy Formidable, londýnskou zpěvačku Bat for Lashes, v Česku populární kapelu Flogging Molly, The Cribs, nebo německé Donots.

TZ, ape

 

zavřít