Paranoid, Iron Man nebo War Pigs naživo: přijedou Black Sabbath

Vydáno 08.04.2013 | autor: redakce

Fanoušci Black Sabbath budou mít letos žně. Sestavě totiž letos v červnu vychází nové studiové album a zároveň ohlásila světové turné, které nemine ani Prahu. Ozzy, Tony a Geezer tu vystoupí 7. prosince v O2 Areně.

Paranoid, Iron Man nebo War Pigs naživo: přijedou Black Sabbath Paranoid, Iron Man nebo War Pigs naživo: přijedou Black Sabbath

blacksabbath4769

 

Světové turné, v jehož rámci měli Black Sabath vystoupit i v Praze, mělo proběhnout už loni, avšak kvůli diagnostikované rakovině kytaristy Tony Iommiho bylo zrušeno. Pražský koncert byl nakonec nahrazen projektem Ozzy & friends. Tentokrát se už fanoušci dočkají. Black Sabbath přijedou v sestavě Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler. Z kompletní zakládající formace tak bude chybět bubeník Bill Ward, jenž se se zbylými třemi členy nedohodl na smlouvě. Warda pravděpodobně nahradí Brad Wilk, zakladatel Rage Against The Machine.

Nové album s názvem 13, jež vyjde 10. června, bude jejich devatenáctým albem. Zároveň půjde o první studiovou nahrávku od roku 1978 s Ozzy Osbournem za mikrofonem. Aktuální počin vznikl pod producentským dohledem slavného Ricka Rubina, jenž v minulosti natáčel např. s Red Hot Chili Peppers, U2 nebo Linkin Park.

Black Sabbath v původní sestavě (bez bubeníka Billa Warda, jemuž zdravotní stav nedovolil vystoupit) v Česku zahráli v roce 1998 na stadionu v Edenu, kam tehdy dorazilo kolem 30 tisíc lidí. Naposledy zde vystoupili v roce 2005 společně se Soulfly a Velvet Revolver v tehdejší T-Mobile Areně.

TZ, ape

zavřít