Smrt Michaela Jacksona: další soud, půjde o 40 miliard dolarů

Vydáno 11.04.2013 | autor: redakce

Koncem roku 2011 byl za neúmyslné zabití odsouzen ke čtyřem rokům vězení Jacksonův lékař Conrad Murray. Po necelém roce a půl začíná další soudní proces - tentokrát na lavici obžalovaných usedli promotéři z AEG Live, kteří měli na starost plánovanou sérii koncertů v Londýně v roce 2009.

Smrt Michaela Jacksona: další soud, půjde o 40 miliard dolarů Smrt Michaela Jacksona: další soud, půjde o 40 miliard dolarů

mj-600-1365533227

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jacksonova matka Katherine žádá po promotérech 40 miliard dolarů. Tvrdí, že manažeři AEG Live najali Dr. Conrada Murrayho a později jej nutili, aby zpěvákovi podával léky na spaní, aby byl schopný náročnou absolvovat šňůru vystoupení. Tím jsou podle ní odpovědní za zpěvákovu smrt. "Pravda o tom, co se stalo Michaelovi, kterou se po jeho smrti snažili AEG utajit před veřejností, konečně vyšla najevo," vyjádřila se Katherine Jackson.

AEG Live se brání tvrzením, že Dr. Murrayho najal sám Jackson a instrukce ohledně léků mu dával pouze on sám. Zároveň zmiňují jeho dlouhotrvající závislost na lécích ještě předtím, než si najal Murrayho. Dále argumentují, že vyčíslená cifra je vzhledem ke klesající tendenci Jacksonovy kariéry absurdní. O verdiktu by mělo být jasno v horizontu několika měsíců. U soudu se může jako svědek objevit i Dr. Conrad Murray.

Král popu zemřel 25. června 2009, tři týdny před plánovaným začátkem comebackové tour v londýnské O2 Areně, jež mělo čítat 50 koncertů.


rollingstone.com, ape


mj hlava

zavřít