VIDEO: James Blake v krajině hvězd a přízraků

Vydáno 12.04.2013 | autor: redakce

Režisér Nabil Elderkin si po hvězdách jako Kanye West, Bon Iver nebo Frank Ocean vzal do parády vizuální ztvárnění titulní skladby novinkového alba Jamese Blakea Overgrown.

VIDEO: James Blake v krajině hvězd a přízraků VIDEO: James Blake v krajině hvězd a přízraků

james-blake-green

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve videoklipu Retrograde se Jamesovi podařilo alternativně propojit Harlem Shake s pádem uralského meteoritu. Autor Martin de Thurah se podílel už na předešlých Blakeových videoklipech k singlům Limit To Your Love a Lindisfarne. Nejnovější počin Overgrown natočil čím dál tím známější filmař Nabil, v jehož povedeném posledním počinu Late Night pro skupinu Foals, propojil krví malé životní příběhy.

Overgrown využívá podobně pohyblivou kameru, prostupující lesem i nedalekým pobřežím, zobrazující chatku, která jako by vypadla z obrázku Cabin Porna. Text "Time passes in the constant state" poeticky zobrazuje otáčející se Zemi v rozporu se zpomaleným Jamesem. Následující scény s pronásledujícími bytostmi v kápích ukazují nedosažitelnost Jamesovi postavy a snahu o to být sám sebou ("I don't wanna be a star/But a stone on the shore"). Závěr vykresluje sílu a odhodlání umocněné statutárním postavením na kraji útesu. Skvělý úvod k poslechu desky!

Ondřej Bambas

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít