Polívka, Krobot a Heřmánek mají Revival - v komedii Alice Nellis

Vydáno 11.04.2013 | autor: redakce

Miroslav Krobot s kytarou, Bolek Polívka jako baskytarista, Karel Heřmánek u kláves, Marián Geišberg jako zpěvák a řízný rock'n'roll; to je obsazení filmové komedie Alice Nellis s názvem Revival, jež bude mít premiéru 11. července.

Polívka, Krobot a Heřmánek mají Revival - v komedii Alice Nellis Polívka, Krobot a Heřmánek mají Revival - v komedii Alice Nellis

revival barva midddleKomedie Revival vypráví příběh čtyř muzikantů, jejichž rocková skupina Smoke se za nejasných okolností rozpadla v roce 1972, a kteří se - každý z jiných důvodů - rozhodli pokusit o velkolepý comeback.

Důvody jsou nejrůznější - peníze, touha po ztracené slávě, touha pomoci kamarádovi, ale také strach z nemohoucnosti, nemoci a smrti. Ale ať už jsou původní pohnutky jakékoliv, tito stárnoucí muži znovu začínají hrát a spolu s tím, jak si znovu začínají užívat hudby, kamarádství a života na pódiu a taky za ním, jejich plány a ambice se mění. A nakonec se změní i oni sami. A také se konečně podaří rozluštit jedno velké tajemství - proč se vlastně skupina v roce 1972 rozpadla.

První upoutávka, jež se natáčela v SaSaZu před koncertem Nightwork (ti se ve filmu objeví, byť v jiné podobě, také) ukazuje hlavní členy kapely a také Zuzanu Bydžovskou, která vběhne nahá na pódium. Jedna z hvězd filmu - Vojta Dyk - však zůstává skrytá. V dalších rolích se v Revivalu představí Jenovéfa Boková, Lucie Žáčková, Jana Hubinská nebo Richard Genzer.

"Revival je tragikomedie o stárnutí, rockenrolu a o podvodu, který báječně vyšel tím, že se vůbec nepovedl. Čtyři hlavní hrdinové naplňují titul známé písně Jethro Tull 'Too old to rock and roll but too young to die'. Snad až na to, že se s tím "too old to rock and roll," rozhodli poprat, charakterizuje svůj film Alice Nellis. {vypnoutlink:Lucie,Alice}

TZ, ape


revival barva midddle top

zavřít