Chi Cheng, zakládající basák Deftones, po pěti letech v kómatu zemřel

Vydáno 14.04.2013 | autor: redakce

Chi-Cheng byl od roku 2008, kdy utrpěl při automobilové nehodě vážná zranění, v kómatu. Zemřel 13. dubna na náhlou zástavu srdce. Bylo mu 42 let.

Chi Cheng, zakládající basák Deftones, po pěti letech v kómatu zemřel Chi Cheng, zakládající basák Deftones, po pěti letech v kómatu zemřel

 chi-cheng10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po osudné dopravní nehodě, při níž nepřipoután vypadl z auta, jež se několikrát převrátilo, prodělal Chi-Cheng operaci mozku a byl pod permanentním lékařským dohledem. Jeho stav se trochu zlepšil v únoru loňského roku, kdy byl schopný pohybovat některými částmi těla. Nikdy však nezískal plnou kontrolu nad tělem.

Aby se Chi-Chengovi dostalo nejvyšší péče, jež byla velmi nákladná, uspořádali Deftones několik benefičních koncertů na jeho podporu. Basáka podporovali také členové spřátelených kapel jako Korn, Machine Head nebo Disturbed.

Chi stál u zrodu Deftones v roce 1988 a natočil s nimi pět alb. Tím posledním bylo Saturday Night Wrist z roku 2006. Po něhodě zaujal jeho post baskytarista Quicksand Sergio Vega, s nímž sestava před třemi lety vystoupila také v pražském Roxy.

noisecreep.com, ape

zavřít