Skromná, ale nejlepší česká punková kapela Visací zámek křtí biografii

Vydáno 19.04.2013 | autor: redakce

Zamklej na třicet západů; právě tak se jmenuje nová biografie Visacího zámku. Kromě knižní publikace vyjde také obsáhlý výběr toho nejlepšího z třicetileté historie kapely.

Skromná, ale nejlepší česká punková kapela Visací zámek křtí biografii Skromná, ale nejlepší česká punková kapela Visací zámek křtí biografii

visacizamek1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Na knize hudebního publicisty Antonína Kocábka s podtitulem "Skoro úplně pravdivá historie tří desetiletí skromné, ale nejlepší české punkové kapely" spolupracovalo mnoho dalších hudebních publicistů, pamětníků, recenzentů a především členové a managment kapely Visací zámek. Kapela knihu pokřtí 19. dubna v pražském klubu Vagon.

Publikace je nejen shrnutím celé existence Visacího zámku včetně prenatálního období v podobě folk-punkového tria Punk Plankton, ale obsahuje i rozhovory s jednotlivými členy, rozhovor s režisérem a příznivcem skupiny Petrem Zelenkou, názory muzikantských kolegů a úryvky z recenzí ke všem vydaným albům skupiny.

Visací zámek, který v prosinci 2012 oslavil 30 let vyprodaným koncertem na pražském výstavišti, je právě v první polovině svého jarního tour. V květnu pak chystá výběr nazvaný Platinum Collection. Na třech discích se objeví téměř šedesátka písní, z nichž už mnohé stihly zlidovět, a které pětici představují jako tvůrce veselých popěvků i glosátory vážných témat. Kolekce nabídne průřez tvorbou Visacího zámku od časů reálně-socialistického Československa až po čerstvou současnost.

TZ, ape, foto: Pez Fikus

zavřít