LIVE: Ellie Goulding a její malá noční hudba v SaSaZu

Vydáno 22.04.2013 | autor: redakce

Velká očekávání nebývají vždy naplněna a vystoupení Ellie Goulding bylo přesně tímhle případem. Koncert vyprodaný dva týdny dopředu naprosto zabil jeho zvuk. Zpěvačka se pak mohla snažit sebevíc - zbytečně.

LIVE: Ellie Goulding a její malá noční hudba v SaSaZu LIVE: Ellie Goulding a její malá noční hudba v SaSaZu

IMG 4000ELLIE GOULDING, MATTHEW COMA
SaSaZu, Praha
21. 4. 2013

Pětadvacetiletá Britka Ellie Goulding vydala na podzim loňského roku povedenou druhou řadovku Halcyon. Jejím aktuálním singlem je pecka s Calvinem Harrisem I Need Your Love, jejíž videoklip měl premiéru před pár dny a posloužil jako správně načasovaná pozvánka na její tuzemskou premiéru v klubu SaSaZu.

Během úvodu Don't Say A Word nebyla Ellie vůbec slyšet, za několik vteřin zvukař naštěstí tenhle počáteční nonsens vyladil. Teď už jenom o něco přidat na hlasitosti, říkáte si. Jenže ani s druhou písničkou výkryvy po stranách klubu nehrály a když při Figure 8 na moment vypadl zvuk úplně, byl na tvářích osazenstva SaSaZu vidět jeden velký "WTF" pohled. Budeme se asi dohadovat, jestli byla vina na straně klubu nebo na straně techniků zpěvačky, na jednom se ale shodneme stoprocentně - se zvukem bylo něco strašně špatně. V pořádku byl po celou dobu asi jen pro prvních deset řad, které z většiny zabraly natěšené fanynky stepující před klubem už kolem šesté odpolední. Ostatní to mohli přetrpět, doufat ve zlepšení, nebo si jít zanadávat na bar.

IMG 3638

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naštěstí nebylo jen zle. Povedl se třeba cover Your Song od Eltona Johna, který Ellie vymyslela už před dvěma lety pro BBC Radio 1 Live Session. Fajn byla i její sympatická komunikace s publikem a plné nasazení, se kterým do všech písní šla, přestože byla podle zákulisních informací opravdu hodně unavená. Song Guns & Horses, který zpěvačka odehrála jen s kytarou v ruce, mohl zafungovat skvěle v kontrastu rychlých rádiových vypalovaček, které v setu převládaly. Většina přihlížejících ho ale prokecala a pokud jste nestáli přímo uprostřed sálu, tak jste spíš než Ellie slyšeli cinkat skleničky od baru.

IMG 3785

IMG 3723

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nutno pochválit publikum, které - pokud zrovna nenatáčelo, nebo nemluvilo hlasitěji, než Ellie zpívala - mělo nejznámější songy od zpěvačky nabiflované celkem dobře. Ellie tak dokázali během refrénů, ve nichž zrovna polevila, slušně zastoupit.

Snad se brzy dočkáme nějakého repete, protože premiéra se bohužel moc nevyvedla a Ellie je v tom vlastně skoro nevinně.

Setlist: Don't Say A Word, Halcyon, Figure 8, Salt Skin, Hanging On, Joy, Explosions, Guns & Horses, I Know You Care, Your Song, My Blood, Only You, Under The Sheets, Anything Could Happen, Animal, Without Your Love, Starry Eyed, I Need Your Love, Lights

AKTUALIZOVÁNO - Vyjádření pořadatele:
Technická konfigurace nazvučení Sasazu byla zcela identická, jako na koncert Paula Van Dyka, který probehl těsně před Ellie, kde problém se zvukem nebyl žádný, stejně tak jako u předskokana Ellie Goulding. Celá crew i kapela veskere plány odsouhlasila a byla o nich informovana, tak, jak je zvykem. Aparatura byla dostačující kapacitně i výkonnostně. Ellie si již zvučil její vlastní zvukař, a dle slov našeho zvukaře ji měl zesílenou na maximum. Nešlo tedy o problém prostoru ani aparatury, dokonce ani jejich vlastního zvukaře - zkrátka Ellie Goulding byla zřejmě unavenější a tudíž musela být celá produkce ztišena, aby ji bylo vůbec slyšet.

text: Kateřina Nováková, foto: Petr Šrámek

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít