Nightwork: v září nová deska, v listopadu O2 Arena

Vydáno 25.04.2013 | autor: redakce

Čauki Mňauki; právě tak bude jmenovat nové album Nightwork. Kapela v těchto dnech dokončuje poslední skladby a na květen chystá první ukázky a nový klip.

Nightwork: v září nová deska, v listopadu O2 Arena Nightwork: v září nová deska, v listopadu O2 Arena

Nightwork 5959

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Album, jehož vydání bylo několikrát odloženo, bude podle Vojty Dyka o něco dospělejší. Na desce nebude chybět singl Sexy Cool Driver, který kapela poslala do světa už na podzim. Několik dalších písní se už objevuje v koncertním repertoáru, např. PreziDyk nebo Zahajte křik. Zatím posledním nahrávkou je tři roky staré album Tepláky aneb kroky Františka Soukupa.

Fanoušci se nové desky dočkají 25. září. Podzimní aktivity kapely završí 25. listopadu koncert v pražské O2 Areně, který představí nový repertoár naživo. Ceny vstupenek se budou pohybovat v rozmezí 390 - 690 Kč.

Kapela, ve stylu sobě vlastním, se k chystaným plánům vyjadřuje následujícím mini-rozhovoru.

V září konečně vychází nová deska, kterou jste již několikrát ohlásili. Můžete nám říct, proč vám to tak dlouho trvalo?
Naše nová deska vyžadovala nesmírně dlouhou přípravu po stránce aplikace moderních technologií v C dur. Na tomto CD spolupracovala řada předních expertů z vesmírného výzkumu, programátorů a zemědělců. Naše nová deska s progresivním jménem Čauki Mňauki je úplný převrat v dějinách hudby a přináší naprosto novou technologii ve skladbě not. Výsledek je fantastický, CD zní tak jednoduše, že ho může poslouchat úplně každý. Je to velký krok pro lidstvo a vy můžete být u toho.

Podařilo se vám tedy na desku složit alespoň nějaké pořádné pecky, když už se s tím tak loudáte?
Většina not, které využíváme a kombinujeme už sama o sobě zní jako hit a když k tomu připočítáme texty, které jsme programovali s Jakubem Prachařem za pomoci nejvýkonnějšího parního stroje, pak je peckou každá z písní.

Novou desku bude provázet Čauki Mňauki Tour! Můžete nám říct, kdo tenhle pitomej název vymyslel a co to vůbec znamená?
Čauki Mňauki objevil tým vědců pod vedením profesora Dyka a inženýra Sluky. Není to jen slovní spojení jenž nadšeně vítá novou hudbu a zároveň se loučí s prehistorickým přístupem opilých muzikantů, kteří tak falešně hráli. Čauki Mňauki jsou dva v jednom, je to metafora života a obsahuje v sobě víc emocí než kvalitní telenovela. Geniální.

Čauki Mňauki Tour je jen jeden koncert, proč tedy název tour?
Tým psychologů zjistil, že lidé, kteří si koupí jeden lístek a slyší slovo tour, jsou šťastnější, protože za málo peněz dostávají hodně muziky a jeden koncert vypadá jako víc koncertů. Výzkum zabral přibližně deset let.

Budou se moci diváci alespoň těšit na něco nového nebo zvláštního?
Bude se jednat o emocionální hudební show, která používá ty nejmodernější estrádní prvky a pohrává si s fantazií každého člověka. Jakub Prachař se představí s novou kosmokytarou, kterou si sám upletl z nanovláken na oběžné dráze v laboratoři vesmírných  technologií.

Proč by na vás měli lidi přijít?
Měli by přijít již proto, aby byli u představení hudby budoucnosti a koncertu hodného 21. století. Ten navždy změní jejich životy - je vědecky prokázáno, že naše hudba má afrodiziakální účinky a posiluje imunitu u lidí ve věku nad 57 let.

TZ, ape

zavřít