Astronautalis v Česku předvede, jak zní fúze indie rocku a hip hopu

Vydáno 26.04.2013 | autor: redakce

Americký alternativní hiphoper Andy Bothwell neboli Astronautalis se po čase vrací do Prahy. Kromě prvomájového vystoupení v Lucerna Music Baru chystá v Česku další tři koncerty.

Astronautalis v Česku předvede, jak zní fúze indie rocku a hip hopu Astronautalis v Česku předvede, jak zní fúze indie rocku a hip hopu

astronautalis full

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astronautalis se poprvé zjevil v Česku v roce 2009. "Rád se sem vracím," přiznává. "Našel jsem tu přátele a skvělé publikum, pro které bych udělal cokoliv." Umělec, který v minulosti předváděl mimo jiné freestyle na základě pěti témat, tentokrát přijede s doprovodnou kapelou, což bude evropská premiéra.

Debutovou desku You and her Good Idea si vydal vlastním nákladem v roce 2003, načež následoval kontakt s Fighting Records na další dvě alba. V zimě 2009 vyrazil s indie-rockovou sestavou Tegan & Sara na turné po Evropě a po Austrálii. Čtvrté album This is our Silence vyšlo v roce 2011 u labelu Fake Four Inc. Nová nahrávka by se měla objevit ještě letos.

V roli předskokana se představí respektovaný slovenský rapper Bene a celý koncert otevře Prodavač, což je aktuální alter ego Šampóna, někdejšího zpěváka Sporto. Akce začíná v osm hodin, vstupenky jsou k dispozici od 250 Kč.

Astronautalis v Česku:
28. dubna – Brno, Kabinet múz
30. dubna – Rožnov pod Radhoštěm, Vrah
1. května – Praha, Lucerna Music Bar
2. května – Ústí nad Labem, Mumie

TZ, ape

zavřít