Rozhovor s Gipsym!

Vydáno 29.01.2007 | autor: redakce

Gipsy.cz plánují turné na duben, předtím ale přijedou zahrát na Žebřík. Přečtěte si rozhovor s frontmanem Radoslavem „Gipsy“ Bangou, který se na hudební scéně pohybuje už od třinácti.

Rozhovor s Gipsym! Rozhovor s Gipsym!

Jak ses dostal k hudbě?
Asi před jedenácti lety, když jsme si ještě hráli na hip hop, mě vzal do party DJ Smog. Začali jsme spolu hrát a v roce 1998 jsme udělali první desku. Lidi nemohli uvěřit, že jsme si dovolili natočit hiphopové album.

Teď zdůrazňuješ romské kořeny. To je formát, s jakým chceš prorazit i venku?
Určitě se neprezentujeme jako ethno. Děláme moderní evropskou muziku. Venku už je přece dvacet let normální, že se míchá ethno s dalšími styly.Tady pořádně nikdo ani neví, jak to, co děláme, nazvat.
Takže se mnou nesdílíš pocit, že romská hudba se pomalu ale jistě zarývá do povědomí českého publika?
Většina lidí ti řekne, že je to zajímavý, a proto se rozhodnou jít na romský koncert. Když máš štěstí, přijde jich dvě stě. Jsme před dveřmi, klepeme, ale mám pocit, že hned jen tak nikdo neotevře. Věřím ale, že Gipsy.cz se to povede a že tu hranici zboří.Převážná část našeho publika je bílá.
V čem jste výjimeční?
Myslím, že děláme ze všech romských projektů nejpřitažlivější styl, a tím je hip hop. V současné chvíli je to takový trend, že se nebudu divit, když na nové desce Lucky Bílé uslyším hiphopový beat.
Celé interview Veroniky Matúšové s Gipsym.cz najdete v REPORTU 12/06. A nezapomeňte, že Gipsy.cz přijedou 9.3. zahrát i na Žebřík!
zavřít