Poslechněte si novinku Daft Punk s týdenním předstihem

Vydáno 14.05.2013 | autor: redakce


Čtvrtá studiová deska Daft Punk Random Access Memories je dost možná jednou z nejvíce očekávaných novinek letošního roku. Týden před vydáním je k poslechu zdarma na iTunes.

 

Poslechněte si novinku Daft Punk s týdenním předstihem Poslechněte si novinku Daft Punk s týdenním předstihem

daft-punk 2013





























Na nový materiál, jenž je momentálně k poslechu na jejich iTunes kanálu, čekali fanoušci Daft Punk osm let. Album oficiálně vychází 20. května a bude obsahovat 13 písní. Samozřejmě nebude chybět pilotní singl Get Lucky, který se okamžitě po vydání 19. dubna vyhoupl na první místo iTunes singlové hitparády v České republice, na Slovensku a dalších více než 50 zemích. Podobného úspěchu singl dosahuje i v rádiovém éteru.

Oproti předchozím třem nahrávkám tentokrát není hudba postavena na samplech, ale na živých nástrojích a vychází z hudebních směrů 70. a 80. let, kdy světu vládlo disco a funky. Dalším faktem, který potvrdili samotní Daft Punk, jsou spolupracovníci, kteří se na nahrávce podíleli: Pharell Williams (ten propůjčuje svůj hlas i v singlu Get Lucky), frontman The Strokes Julian Casablancas, Panda Bear a další.

Dvojice Thomas Bangalter a Guy-Manuel de Homem Christo debutovala v roce 1997 albem Homework, z další nahrávky Discovery z roku 2001 pochází jejich patrně největší hit One More Time. Jejich zatím posledním počinem (pokud nepočítáme orchestrální soundtrack k filmu Tron: Legacy) je nahrávka Human After All, jež byla nominována na cenu Grammy v kategorii Dance.

TZ, ape

zavřít