SYNOVÉ MANNHEIMU V ABATONU

Vydáno 04.01.2007 | autor: redakce

SÖHNE MANNHEIMS jako kapela odrážejí současné Německo a v hudbě se jim daří bořit hranice mezi jednotlivými žánry. Zbořit je můžete společně s nimi 28.ledna v Abatonu.

SYNOVÉ MANNHEIMU V ABATONU SYNOVÉ MANNHEIMU V ABATONU

Kapelu SÖHNE MANNHEIMS tvoří lidé z celého světa, jsou to děti tzv. gastarbajtrů. Jsou mezi nimi němečtí muzikanti, ale taky jeden Jamajčan, jeden Afričan ze Zimbabwe a jeden Polák. Většina Synů Mannheimu jsou křesťané a na textech je to znát. V jejich hudbě se potkávají klasická kytarová aranžmá s ragga rytmy a latinské prvky se objevují v hiphopových skladbách s rockovou kytarou. Mají čtyři vokalisty a dva rappery, kteří zpívají německy a anglicky.



Kapela usiluje o to, aby se všichni Němci spojili jako jedna velká hudební rodina. Z tohoto důvodu se Synové Mannheimu také mají neustále na pozoru před ultra pravicovým hnutím v Německu. Pravidelně vystupují na antinacistických festivalech. Jejich cílem je vytvořit most mezi různými kulturami žijícími v Německu a „novou“ generací mladých nekonfliktních Němců. O tom vlastně Söhne Mannheims jsou: láska v textech a hudbě a porozumění sobě a Bohu.

Více informací na www.prostorabaton.cz
zavřít