Placebo: v září nové album, v listopadu naživo v Praze

Vydáno 21.05.2013 | autor: redakce


Po čtyřech letech se fanoušci Placebo dočkají nové desky. Album pojmenované Loud Like Love vyjde 16. září, o dva měsíce později zazní nový materiál naživo i v České republice. Britské trio vystoupí 13. listopadu v pražské Lucerně.

Placebo: v září nové album, v listopadu naživo v Praze Placebo: v září nové album, v listopadu naživo v Praze

Placebo-Photo 2013Placebo v Praze představí i chystané nové album Loud Like Love

Placebo letos uzavírají druhou desetiletku své existence, během níž vydali šest řadových alb. Kapela debutovala v roce 1996 eponymním albem, z něhož se urodily hity jako 36 Degrees nebo Bruise Pristine. Následovala nabídka na předskakování U2 či hraní na narozeninách Davida Bowieho, jehož androgynní image je kapela velmi ovlivněna.

Vstupenkou do první ligy se stalo následující album Without You I'm Nothing a zejména další, hudebně o něco pestřejší počin Black Market Music. Od zatím poslední řadové nahrávky Battle for the Sun na sebe Placebo výrazněji upozornili až loni pětiskladbovým EP nazvaným B3.


Placebo v současnosti vystupují v sestavě Brian Molko, Stefan Olsdal a Steve Forrest. Posledně jmenovaný nahradil před pěti lety za bicími Stevena Hewitta. Placebo v České republice koncertovali už několikrát: památný je jejich klubový koncert na Brumlovce v roce 2001 nebo o dva roky později v tehdejší Malé sportovní hale. Před čtyřmi lety je pak pod širým nebem mohli slyšet návštěvníci Rock for People.

Vstupenky na listopadový koncert jsou k dispozici za 1190 Kč.

TZ, ape


Placebo-Photo 2013 TOP

 

zavřít