Seznamte se: Klára Vytisková představuje sólový projekt KLARA

Vydáno 23.05.2013 | autor: redakce


Klára Vytisková dostala po období tápání nový impuls psát vlastní písničky a rozjela projekt s návem KLARA. Na spadnutí je vydání prvního singlu Country Girl a na podzim chystá Klára alias KLARA klubové turné s kapelou plnou holek.

Seznamte se: Klára Vytisková představuje sólový projekt KLARA Seznamte se: Klára Vytisková představuje sólový projekt KLARA

KV 0349

První inspirací pro vznik projektu byla knížka od Patti Smith Just Kids (Jsou to jen děti), kterou přečetla minulé léto a znovu si uvědomila, že tvořit a skládat hudbu má smysl. Klára později oslovila muzikanta a rappera Nironica: "Myslím, že my dva jsme se potkali v pravý čas. Zjistili jsme, že on jako kluk z Bronxu a já holka z Únětic jsme oba vyrůstali na skoro stejné muzice a že chceme a potřebujeme zkusit něco nového, tak jsme spolu začali dávat dohromady moje písničky. Nebo jsme jen tak jamovali ve studiu, z čehož tak trochu mimochodem taky vznikaly skladby."

Nový projekt KLARA nebude svázán žánry a promítne se v něm soul, na kterém vyrůstala, elektro, které hodně poslouchá, a punk, který žije. Činnosti její domovské kapely se přitom nijak nedotkne: "I s Toxique pořád pracujeme na nových písničkách. Až jich bude dost, vydáme další album," dodává zpěvačka.


Klářin vokál je teď mimo jiné slyšet v písničce Michala Hrůzy Duše do vesmíru z filmu Martin a Venuše, která už několik týdnů patří k těm nejhranějším v českých rádiích.

TZ, ape, foto: Kubo Krížo

zavřít