LIVE: Vladimir 518 udělal bordel na idiotské show

Vydáno 25.05.2013 | autor: redakce

Vladimir 518 pokřtil v pražském Veletržním paláci svou desku Idiot. Další věta by měla být „křest pojal netradičně", což je muzikantská obdoba fráze „to jídlo chutná zajímavě", když někomu nechcete říct, že ten řízek s koprovkou chutná dost divně.

LIVE: Vladimir 518 udělal bordel na idiotské show LIVE: Vladimir 518 udělal bordel na idiotské show

vlada2VLADIMIR 518 
Veletržní palác, Praha
24. 5. 2013

Křest totiž proběhl v rámci dvou po sobě jdoucích identických koncertů, systémem nalít-vylít publikum z jednoho sálu do druhého, a venku nechat hromadit další várku návštěvníků. Tento proces byl pro security, kteří jsou obvykle rádi, když si spojí jednoduchou rovnici „modrá páska = sem můžeš, červená = sem nemůžeš" logistickým oříškem, navíc, když se přidal protiproud již prolustrovaných hostů deroucí se zpátky ven na cigáro, členové ochranky se pohybovali na emoční škále něco mezi zmateností, pláčem a samovznícením.

Před očekávaným koncertem se ještě odehrálo vystoupení PSH revivalu. Jestliže je deska Idiot převážně o sebereflexi, zařazení revivalu do programu se vyklubal skvělý fór a nutno říct, že Orionovy, Vláďovy a Trafikovy „mini me" verze předvedly perfektní výkon.

Společně s Vladimirem vystoupil live band ve složení LA4, Dj Mike Trafik, Adam Koller na bicí, Matěj Havlíček na basu a back vokalistky Tutti Frutti. Jelikož šlo o první společné vystoupení, nemá cenu poukazovat na detaily typu nedokonalé nazvučení, nebo že holky byly nad/pod tónem, před/za rytmem, a že ve srovnání s ženským vokálem Terezy Černochové, která s Vláďou odjela společné turné loni, bychom vlastně srovnávali nesrovnatelné. Obecně živá kapela dodala hip hopu úplně nový prostor a hlavnímu aktérovi rozhodně sluší víc než samotné samply.


vlada1


Palec vysoko nahoře si zaslouží skvělé projekce, které byly do písní přesně zasazeny po celou dobu koncertu, a přidaly tak i vizuální zážitek. Objevil se na nich například i Jiří Korn, který se osobně nemohl zúčastnit, a doplnil řadu hostů včetně Matěje Rupperta, Romana Holého nebo Martina Svátka. Poslední jmenovaný zazpíval s Vladimirem dva nové songy, titulního Idiota a nádhernou emotivní věc Planeta Praha. S Martinovým vokálem na pódiu najednou koncert skvěle fungoval jako celek a přenášel do prostoru výbornou atmosféru. Kromě novinek samozřejmě zazněly i songy z debutového alba Gorila vs. Architekt a pecky z repertoáru PSH.

Celá show potřebuje ještě rozhodně dopilovat, případně rozšířit kapelu a zapracovat na ženských vokálech, i tak ale rozhodně stojí za vidění. Nejbližší možnost ověřit si výsledek budete mít například na festivalu Votvírák. {vypnoutlink:Korn}

text: Tereza Vavroušková, foto: hihopstage.cz

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít