Láska a metal se na podzim spojí v Lucerně: přijedou HIM

Vydáno 28.05.2013 | autor: redakce

Finští HIM vydali koncem dubna svoji osmou studiovku Ters on Tape a turné k ní nemine ani Českou republiku. Lovemetalisté vystoupí 12. října v Lucerně.

Láska a metal se na podzim spojí v Lucerně: přijedou HIM Láska a metal se na podzim spojí v Lucerně: přijedou HIM

him fullHIM v Praze vystoupí po pěti letech

Na aktuální nahrávce Tears on Tape se kapela opět spojila s producentem Hiili Hiilesmaaem, s nímž spolupracovala už na několika předchozích titulech. Album se nahrávalo v Helsinkách, v Londýně jej poté doladil Tim Palmer, jenž má v profesním CV interprety jako Ozzy Osbourne, U2 nebo Pearl Jam. "Chtěli jsme tvrdost, ale bez ztráty sentimentality," komentuje nahrávku frontman Valo. "Představte si, že Rambo se potká s Anglickým pacientem, a jste skoro tam. Na desce jsou tvrdé riffy, ale nezapomínáme ani na emoce."

HIM se zformovali na počátku devadesátých let a debutovali v roce 1997 počinem Greatest Lovesongs vol. 666 s úspěšnými singlem Your Sweet Six Six Six a coververzí Chrise Isaaka Wicked Game. Skutečný průlom nastal až s hitem Join Me in Death z druhé nahrávky Razorblade Romance.

Pětice ve složení Ville Valo, Mikko Lindström, Mikko Paananen, Mika Karppinen a Janne Puurtinense do Prahy vrátí po pěti letech. V roce 2008 na tomtéž místě představili svoji tehdy aktuální desku Venus Doom. Vstupenky na listopadový koncert jsou k dispozici za 990 Kč. {vypnoutlink:Death}

TZ, ape

zavřít