Flying Steps: breakdance na Johanna Sebastiana Bacha i v Bratislavě

Vydáno 28.05.2013 | autor: redakce

Poté, co bylo představení Red Bull Flying Bach v pražském Hudebním divadle v Karlíně třikrát absolutně vyprodáno, zavítají Flying Steps do Bratislavy. Tanečníci německé breakdanceové skupiny vystoupí na festivalu Viva Musica! 25. června.

Flying Steps: breakdance na Johanna Sebastiana Bacha i v Bratislavě Flying Steps: breakdance na Johanna Sebastiana Bacha i v Bratislavě

rbfb praha

Hlavním mottem projektu Red Bull Flying Bach je, že pohyby breakdancerů jsou stejně "cool" jako Bachovy fugy z Temperovaného klavíru. Flying Steps, několikanásobní světoví šampioni v breakdance z Berlína, vytvořili sedmdesáti minutovou unikátní show s projekcí, ve které spojili městskou pouliční kulturu se současným tancem a nadčasovou hudbou německého barokního génia Johanna Sebastiana Bacha. Přitom se zde nejedná jen o tancování na "klasickou hudbu". Choreografie Vartana Bassila v hudební režii Christopha Hagela vykresluje Bachův Temperovaný klavír prostřednictvím pohybů tanečníků do poslední noty v živém doprovodu klavíru a barokního čembala.

Po beznadějně vyprodané European Tour 2011 se projekt Red Bull Flying Bach zastaví v rámci své World Tour 2012/13 i v Bratislavě. Ve slovenské premiéře se představí 25. června na Viva Musica! festivalu.

Historie Flying Steps sahá do roku 1993, kdy Kadir Memis a Vartan Bassil založili v Berlíně breakdanceovou skupinu; dnes má devět členů a několikanásobné vítězství v mezinárodních soutěžích Battle Of The Year a Red Bull Beat Battle. Na základě breakdance vytvořili dvě hry pro PlayStation a otevřeli vlastní školu Flying Steps Academy Berlin.

LIVE: Breakdance versus Johann Sebastian Bach. Famózní!

Dalšími již potvrzenými účinkujícími a koncerty Viva Musica! Festivalu Bratislava jsou seskupení MozART group (22. června / Hlavní náměstí), Gabriela Montero (23. června / Stará tržnice), Hiromi Uehara (24. června / Stará tržnice) a Viva Petr Hapka! (29. června / Západní terasa Bratislavského hradu). {vypnoutlink:Sebastian Bach}

TZ, dm

zavřít