Co vychází v červnu: přehled novinek

Vydáno 24.06.2013 | autor: redakce

Mezi albovými novinkami prvního letního týdne vládne šestá sólovka Kanye Westa. Za pozornost pak stojí také debut talentovaného muzikanta Toma Odella nebo dva domácí debutanti: Tommy Indian a Anna Veselovská.

Co vychází v červnu: přehled novinek Co vychází v červnu: přehled novinek

Cover Yeezus 300CMYKKanye West - Yeezus
Na své nové album zařadil americký zpěvák, producent, filmový režisér, módní návrhář a čerstvý otec Kanye West deset položek. O celou produkci alba se postaral Rick Rubin. Na desku, kterou sám interpret i jeho nejbližší popisují jako temnou a syrovou, si Kanye pozval i několik hostů - pod dvěma songy je například podepsáno duo Daft Punk, na jiných se podílel francouzský techno DJ a remixér Gesaffelstein. V jednotlivých písních pak hostuje například Justin Vernon z kapely Bon Iver, americký rapper King L nebo Kid Cudi. Album je zajímavé i tím, že nemá žádný obal ani grafiku.

                                                 Koupit za nejlepší cenu

 

ALBUM Tommy-IndianTommy Indian - Moon Dreamer
Skupinu Tommy Indian tvoří Čechoameričan Thomas Matthew Klika - sedmadvacetiletý písničkář, jenž se spojil s producentem a klávesistou Arminem Effenbergerem (Cartonnage), bubeníkem Davidem Landštofem, kytaristou Josefem Štěpánkem (oba Radůza, Wabi a Ďáblovo stádo), baskytaristou Janem Lstibůrkem (Toxique, Tomáš Klus) a pianistou Petrem Tichým (No Heroes). Muzikanti ve svých skladbách propojují alternativu s popem. Jindy zase rock s trochou country. Debutové album dostalo název Moon Dreamer a obsahuje celkem dvanáct písní.

 

 

tomodell COVTom Odell - Long Way Down
Dvaadvacetiletý talentovaný britský zpěvák a skladatel Tom Odell vyhrál cenu kritiků Critics Choice na letošních Brit Awards a dostal se tak do výjimečné společnosti Adele, Emeli Sandé nebo Florence and the Machine, kteří jsou držiteli této ceny z předcházejích let. O novém albu Odell řekl: "Doufám, že ta deska bude znít lidsky a opravdově a že tam je i pár kazů, protože kazy z toho pomáhají udělat to, co to je. Opravdu, chtěl bych žít v dobách, kdy byla muzika vnímána jako něco nevyumělkovaného a nedokonalého a dávala lidem pocit něčeho ušlechtilého." Muzikant, který přiznává jako svůj velký vzor Eltona Johna. přijede své album představit živě 15. listopadu do pražského Lucerna Music Baru.

                                         Koupit za nejlepší cenu

 

anna veselovska-10 rozdielovAnna Veselovská - 10 rozdielov
Sedmnáctiletá slovenská zpěvačka Anna Veselovská se širšímu publiku poprvé představila už vloni se svým debutovým singlem Na ceste. Své debutové album nazvané 10 rozdielov natáčela od září minulého roku do ledna toho letošního a přináší celkem jedenáct písní. Anna se podílela jako autorka hned na osmi z nich, z velké části jí u toho sekundoval i slovenský zpěvák a skladatel Ivan Tásler, kterého můžeme znát především jakožto frontmana kapely IMT Smile. Tásler měl na albu ale i ještě jednu velmi zodpovědnou úlohu - byl navíc i hlavním producentem celé desky.

Koupit za nejlepší cenu 

 

empireofthesun COVEmpire of The Sun - Ice On The Dune
O australském elektronickém duu Empire Of The Sun nebylo slyšet velmi dlouho. Jejich debutové album Walking On A Dream vyšlo v roce 2008 a v rádiích jsme je následné dva roky mohli slyšet jak díky titulní písni, tak především díky singlu We Are The People. Prvním singlem jejich aktuální desky Ice On The Dune je skladba Alive.

 

 

 

  • Queensryche - Queensryche
  • Orphaned Land - All Is One
  • Desmod - Výberovka                  Koupit za nejlepší cenu

 


 

prago union vazna hudba 2013 cover premekponahly nahled

 

Prago Union - Vážná hudba
Vážná Hudba je podle Prago Union soundtrackem posledních dvou let, které uplynou od vydání zatím posledního nosiče V Barvách. Po této koncepční odbočce, kdy si Prago krátili čas experimentováním s pastelkami, zatímco jezdili křížem krážem po Česku, Slovensku i jinde, ale nastal čas dostát svým slovům a vrátit se hlavou do oblak. Na novém albu napočítáte celkem 21 skladeb, jedinou dříve zveřejněnou písní je Rolák. Většinu produkce obstaral standardně sám Kato, zasekundovali mu DJ Maro či australský producent M-Phazes. Na albu se podíleli i kytarista Yarda Helešic, Matěj Ruppert a Roman Holý.

 

 

sigur-ros-kveikur-608x589Sigur Rós - Kveikur
Islandští Sigur Rós, kteří jsou jednou z hvězd letošního festivalu Colours of Ostrava, vydávají svoji sedmou desku. Nazvali ji Kveikur, neboli v překladu knot svíčky. Album vzniklo po odchodu dlouholetého klávesisty Kjartana Sveinssona v triu, a obsahuje devět skladeb. První ohlasy naznačují, že nový počin je od předchozího alba odlišný temným tvrdším vyzněním, což potvrzují i sami členové. Sigur Rós nedávno zažili příjemnou premiéru - poprvé se jejich kreslené postavičky ocitli v seriálu Simpsonovi a zároveň nahráli ve svém stylu titulní seriálovou skladbu.

Koupit za nejlepší cenu 

 

kelly-rowland-talk-a-good-game-cover1Kelly Rowland - Talk A Good Game
Na svém čtvrtém albu Talk a Good Game, jež vychází tři roky od předchozího počinu Here I am, se Kelly Rowland navrací ke svm R&B kořenům. Mezi spolupracovníky se objevují jména jako Pharrell Williams, The-Dream, The Runners nebo Wiz Khalifa a také Kellyiny bývalé kolegyně z Destiny's Child a Michelle Williams. Prvním singlem alba, jehož přípravy započaly už v roce 2011, je skladba Kisses Down Low.

 

 

 

royksoop late nightRöyksopp - Late Night Tales
Late Night Tales: Röyksopp není nové řadové album norské dvojice; jde o kompilaci devatenácti písní ze série Late Night Tales. Na devadesátiminutové nahrávce dostali prostor umělci jako Vangelis, XTC, F. R. David, Tuxedomoon nebo Thomas Dolby. Najdeme na ní také nový song Röyksopp nazvaný Daddy's Groove a studiovou verzi jejich coveru Ice Machina z pera Depech Mode.

 

 

 

Alex Hepburn together alone cover silverpopAlex Hepburn - Together Alone
Alex Hepburn je ve Skotsku narozená a v Londýně žijící zpěvačka s nezaměnitelným chraplavým hlasem, připomínající legendární Janis Joplin. Alex se proslavila svou hudbou prostřednictvím internetových blogů a jako host evropského turné Bruna Marse. Momentálně vychází její debutové album Together Alone, na kterém spolupracovala s producenty, jako jsou Jimmy Hogarth (Duffy, Amy Winehouse) a Blair Mackichan (Lily Allen). Současným velkým hitem z alba je skladba Under.

 

 

 


black-sabbath-13 COVBlack Sabbath - 13
Původní členové kapely - Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler se ve studiu sešli poprvé po téměř pětatřiceti letech, naposledy totiž spolu natáčeli v roce 1978 album Never Say Die. Billa Warda, který se comebacku neúčastní, ve studiu nahradil Brad Wilk z Rage Against The Machine. Nad celým nahrávacím procesem bděl producent Rick Rubin. Prvním singlem je skladba God Is Dead?. Nové album budou mít čeští fanoušci možnost slyšet i naživo - 7. prosince se Sabati objeví i v O2 Areně.

 

                                        Koupit za nejlepší cenu

 

KT-Tunstall COVKT Tunstall - Invisible Empire // Crescent Moon
Skotská zpěvačka, skladatelka a kytaristka KT Tunstall připravila po třech letech od předchozího alba Tiger Suit novinku Invisible Empire // Crescent Moon. První část nazvaná Invisible Empire se zaobírá tématikou lidského života a nečekaných úmrtí a zpěvačka se v písních snaží vyrovnat se smrtí svého otce, jenž zemřel nečekaně v minulém roce. Druhý díl desky pojmenovaný Crescent Moon má pro změnu více éterickou náladu a Tunstall v něm popisuje pocity spojené s čtyřletým odloučením od svého manžela. Pilotním singlem čtvrtého studiového alba je píseň Feel It All.

 Koupit za nejlepší cenu

 

BE ArtworkBeady Eye - BE
Druhé album Beady Eye, kapely seskupené kolem bývalého člena Oasis Liama Gallaghera, vychází dva roky po debutu Different Gear, Still Speeding a dostalo název BE. Nahrávka se nese ve znamení evoluce ve zvuku kapely i technikách psaní nových písní. Natáčelo se v Londýně pod vedením producenta Davea Siteka a členové kapely (kromě Liama ji tvoří ještě Gem Archer, Andy Bell a Chris Sharrock) při něm experimentovali s nástroji, kazetovými nahrávkami, samply, různými aplikacemi pro iPhone i netradičními instrumenty.

 

 

jimmyeatworld-damageJimmy Eat World - Damage
Osmé studiové album rockerů Jimmy Eat World Damage vychází tři roky od předchozího počinu Invented. Desítka skladeb vznikla loni na podzim v Los Angeles. Jako první singl vybrala čtveřice James Adkins, Tom Ponton, Zach Lind a Rick Burch skladbu I Will Steal You Back. (podívejte se na videoklip)

 

 

 

tatabojs hitycity smTata Bojs - Hity a city (Best Of Tata Bojs)
Tata Bojs se rozhodli oslavit letošní 25. výročí existence vydáním výběrovky Hity a city aneb Best of Tata Bojs. Dvoudisková kompilace mapuje vývoj Tata Bojs od prvních záznamů z počátku devadesátých let minulého století až do současnosti, přičemž svého zástupce bude mít každé album. Poprvé se na albu objeví i některé speciální singlové verze a také letošní "recyklovaná" verze hitu Pěšáci s Doubravánkem. Na kompilaci se objeví i zbrusu nová skladba Strašidelná původně určená pro album Ležatá osmička. Už v polovině června pak odstartuje turné 25 let cyklace aneb Tour Domácí, v jehož rámci se sestava ukáže v desti městech.

 

 

Dále vychází:

  • Children Of Bodom - Halo Of Blood
  • Goo Goo Dolls - Magnetic
  • Chick Corea - The Vigil

 


megadeth cover

Megadeth - Super Collider

Megadeth na letošní rok nachystali své čtrnácté album. Jde o první nahrávku kapely, jenž vyjde u Mustainova vlastního labelu poté, co se rozloučili s Roadrunner Records. V základní verzi má novinka jedenáct skladeb, v rozšířené Best-Buy-exclusive edition další tři navíc. Na rozdíl od šesti předchozích nahrávek nedošlo tentokrát oproti poslednímu albu k žádné změně v sestavě. Megadeth album nahráli ve složení Dave Mustaine - zpěv a kytara, Dave Ellefson - baskytara, Chris Broderick - kytara, Shawn Drover - bicí. Mezi hosty se objevil např. zpěvák Disturbed David Drainman.

                                       Koupit za nejlepší cenu

 

 

qotsa covQueens of the Stone Age - ...Like Clockwork
...Like Clockwork má v diskografii Queens of the Stone Age pořadové číslo šest. Jde o první album s plným přispěním baskytaristy Michaela Shumana a klávesisty a kytaristy Deana Fertita, kteří se ke kapele připojili v roce 2007 během turné k předchozí nahrávce Era Vulgaris. Během nahrávání kapelu opustil bubeník Joey Castillo, jehož na albu nahradil Dave Grohl, který se podílel už na albu Songs for the Deaf. Deska obsahuje deset skladeb a mezi hosty nechybí např. Trent Reznor, Sir Elton John nebo kytarista Artic Monkeys Alex Turner. Novinku sestava představí i v česku - začátkem července zahraje na festivalu Rock for People.

 

 

charlie xcx covCharli XCX - True Romance
Charli XCX je umělecké jméno britské zpěvačky Charlotte Aitchison. True Romance je jejím prvním albem, jež navazuje na její předchozí neoficiální počiny - nikdy nevydané album 14, EP You're The One a singly Emelline/Art Bitch a !Franchesckaar!. Charli XCX těží z pestré škály vlivů od Spice Girls přes Kate Bush až po Lila Wayne a její debut True Romance osciluje mezi synthpopem, dark wave, new wave, indie a R&B. Aktuálním singlem je skladba What I Like.

 

 

 

Filter TheSunComesOutTonightFilter - The Sun Comes Out Tonight
Tři roky od předchozího počinu The Trouble with Angels vychází nové album amerických rockerů Filter. To je jejich šestým v pořadí a spolupracoval na něm Bob Marlette (Alice Cooper, Saliva). Nahrávka obsahuje dvanáct skladeb, první singl What Do You Say vypustila kapela kolem frontmana Richarda Patricka začátkem května. Podle Patricka by měl nový materiál znít více rockově než poslední nahrávky.

 

 



Eve - eve-liplock covLip Lock
Lip Lock je čtvrtá deska rapperky, textařky, příležitostné producentky a herečky a v neposlední řadě nositelky ceny Grammy, Eve. Od předchozího počinu Eve-Olutiondělí nahrávku dlouhých 11 let. Tracklist obsahuje 12 skladeb a mezi hosty se objevují např. Snoop Dogg, Missy Elliott, Juicy J nebo Pusha T.

 

 

 

Dále vychází:

  • The Brand New Heavies - Forward
  • Markéta Konvičková - Tablo(nd)          Koupit za nejlepší cenu 
  • Blake Shelton - Based On A True Story... {vypnoutlink:Alice, Bush}

 


 

megadeth 2013 top

zavřít