Kurt Vile bude probouzet Prahu do pěkných dnů

Vydáno 14.06.2013 | autor: redakce

Americký písničkář Kurt Vile se ani ne po roce vrací do Prahy. 17. června zahraje s doprovodnou kapelou The Violators v Lucerna Music Baru. V rámci svého aktuálního turné představí své páté album Walkin On a Pretty Daze.

Kurt Vile bude probouzet Prahu do pěkných dnů Kurt Vile bude probouzet Prahu do pěkných dnů

kurt vile 002Kurt Vile u nás poprvé vystoupil loni v červenci

Kurt Vile po dvou letech přichází s novým materiálem, opět vydaným u prestižního labelu Matador, pod nímž jsou zapsány hvězdy jako Sonic Youth nebo Queens of the Stone Age. Právě k prvně jmenovaným má třiatřicetiletý Američan dost blízko. Jeho alternativní rock odkazuje i ke kapelám Pavement, Dinosaur Jr. nebo ranému Beckovi. Přestože svůj debut vydal relativně nedávno, v roce 2008, hned o rok později přidal dvě desky a zaznamenal první velký úspěch. S předloňským albem Smoke Ring For My Halo už svou pozici pouze upevnil a v současnosti není problém vidět ho na předních místech seznamu headlinerů amerických festivalů.

Za jeho oblíbeností stojí nejen talent natočit lo-fi melodie i rytmické písně plné tradičního rocku, ale i píle, kdy si téměř nedopřeje odpočinku a pokud právě nenahrává ve studiu, tak koncertuje a skládá nové písně. Z Vilovy hry je cítit jednoduchost a nespoutaná volnost, přesně jak tomu bylo na počátku nově vznikající indie vlny.

Společně se svými třemi kolegy z doprovodné skupiny The Violators se bude snažit podobnou bezstarostnou náladu navodit i v pondělí 17. června. Vstupenky jsou k dostání v tradičních předprodejních sítích a na pokladně LMB od 300 Kč, na místě budou lístky o stokorunu dražší. Večer zahájí svým vystoupením čeští Please the Trees.

Ondřej Bambas

zavřít